6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zanlıyı, müebbetten yaşı kurtardı

Konya'da cep telefonunu bıçak zoruyla gasp etmek istediği bir üniversite öğrencisinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki katil zanlısı C.F'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yaşı küçük olan katil zanlısının cinayet suçundan cezası 19 yıl 2 aya indirilirken, gaspa teşebbüs suçundan da 5 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gizli görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanık C.F. ve taraf avukatları katıldı. Sanığın olay tarihinde yaşının 17 olduğuna dair raporun gelmesinin ardından savcı mütalaasını verdi. Savcı, sanık C.F'nin TCK 82/1 maddesi ve 149/1 maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti.

Sanık ve müdahil avukatlarının esasa ilişkin savunmalarının yapmalarının ardından mahkeme heyeti verdiği kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, sanığa bir suçun gerçekleşmesini kolaylaştırmak için cinayet işlediği gerekçesiyle TCK 82/1'e göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, yağmaya teşebbüs nedeniyle de 2 kez 10'ar yıl verdiklerini açıkladı.

Cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası veren mahkeme heyeti, katil zanlısının yaşının 17 olması nedeniyle bu cezayı 19 yıl 2 aya düşürdüklerini, yine aynı şekilde gasp suçundan aldığı 20 yıl hapis cezasını 5 yıl 6 aya indirdiklerini söyledi. C.F toplam 24 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 29 Mart 2007 tarihinde Selçuklu ilçesi Kültür Park içerisinde meydana gelmişti. Selçuk Üniversitesi Karaman İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi 20 yaşındaki Şevket Büyükaslan park içerisinde arkadaşıyla yürüdüğü sırada, yanına yaklaşarak cep telefonunu gasp etmek isteyen, 17 yaşındaki C.F. tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan sonra kaçan katil zanlısı, polisin araştırmaları sonucu kısa sürede yakalanmıştı.

 

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 11:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?