6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zazadin Han turizmin hizmetinde

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak turizme kazandırılan Zazadin Han'ın nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda istişare toplantısı yapıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Profesyonel Turist Rehberleri Derneği Başkanı Mehmet Akbulut'un katıldığı istişare toplantısında Zazadin Han'ın Konya'da turizm alanında nasıl hizmet vermesi gerektiği ele alındı.

Yaklaşık 2 milyon YTL bütçe ayrılarak restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi yapının Konya'da turizm açısından iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Esen, "Konya olarak turizmden faydalanamıyoruz. Konya'ya yılda bir buçuk milyon turist gelmesine rağmen ihtiyaçları karşılama yönünde yine de yetersiz kalıyoruz. Bu tür çalışmalarımızla turzime canlılık getirmeyi hedefliyoruz. Yerel bir düşünce atmosferi oluşturarak bu tür çalışmalarımızı destekleyeceğiz" dedi.

Başkan Esen, Konya'da turizmi canlandırmak ve daha iyi noktaya taşımak için çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, "Konya turizm sempozyumu diye bir çalışma başlattık. Bu çalışmamızı olgunlaştırarak bölgemiz için güzel hizmetler yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 12:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?