6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zehir tacirleri adliyede

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Konya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden birinin emniyet müdürlüğünde teknisyen olduğu ve kendisini narkotik polisi olarak tanıtarak uyuşturucu tacirlerine bilgi verdiği ortaya çıktı. Teknisyen ile birlikte 2'si kadın 11 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren çalışma sonunda uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen gruba yönelik önceki gün operasyon düzenlemişti. Özel Harekat polisinin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda bazı evlere kapıları kırıp giren polis, aralarında İl Emniyet Müdürlüğü'nde teknisyen olarak görev yapan Ersin A. (30) ile birlikte 2'si kadın toplam 15 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan

şüphelilerden 4'ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, KOM Şubesi'nde 3 gün boyunca sorgulanan 11 şüpheli Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

 

TEKNİSYEN KENDİNİ NARKOTİK POLİSİ OLARAK TANITMIŞ

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli teknisyen Ersin A.'nın kendisini Narkotik Polisi olarak tanıttığı öğrenildi. Şüpheli Ersin A.'nın, uyuşturucu ticareti yapanlarla bağlantıya geçip menfaat sağladığı ve satıcılardan birine, "Siz rahat olun yollar açıldı, işinize bakın" diyerek yönlendirdiği iddia ediliyor. Öte yandan, yakalanan şüphelilerin bazen taksi şoförü kılığında, bazen de tokalaşıyormuş gibi hareket ederek, içicilere uyuşturucuları verdiği belirlendi. Operasyon

kapsamında şüphelilerin evlerinde 1 kilo eroin, yarım kilo esrar, yüklü miktarda uyuşturucu hap, 50 civarında tarihi eser ele geçirildi.

Şüpheliler, suç örgütü kurmak, uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu kullanmak, görevi kötüye kullanmak, tarihi eser bulundurmak ve cinsel istismar suçlarından yargılanacak.

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 11:54:00
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 23:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?