4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Zengin olma hayali sona erdi

Konya'da benzin istasyonlarıyla başladığı seri gasp olaylarıyla zengin olmayı hayal eden 19 yaşındaki genç, babasına ait otomobille gerçekleştirdiği ikinci gasp olayından sonra yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, iki gün önce merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesinde bulunan bir benzin istasyona gelen kimliği belirsiz bir kişi, istasyonda çalışan 3 kişiyi silahla etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan paraları istedi. Yazar kasada bulunan 320 YTL'yi aldıktan sonra çalışanları peşinden gelmeleri halinde elindeki silahla vurmakla tehdit eden şüpheli kaçtı. Kaçarken kasadan aldığı paralardan 120 YTL'sini düşüren şüpheli, benzin istasyonunun arkasına plakasını çam ağacıyla örttüğü otomobille kayıplara karıştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ve Selçuklu ilçe ekipleri, yaptıkları incelemede iş yeri güvenlik kamerasının çalışmadığını tespit etti. Bunun üzerine polis ekipleri, 3 ayrı pompa görevlisinin vermiş olduğu ayrıntılı eşkal bilgilerinden hareketle eşkale uyan sabıkalı Hüseyin K.'nın (19), o gün babasına ait otomobille dolaştığı belirlendi. Olaydan bir gün sonra Doğanhisar ilçesi 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan başka bir benzin istasyonunda bir kişinin aynı şekilde 280 YTL'sinin gasp edildiği haberi alındı. Verilen eşkallerin her iki gasp olayına karışan şüpheliye benzemesi üzerine, Hüseyin K'nın açık kimliği ile otomobilin plakası ve eşkali Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm ilçelere faks yoluyla ulaştırıldı.

EŞKALİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN GİRDİĞİ BERBERDE YAKALANDI

Olaydan sonra başarısına sevindiği öğrenilen Hüseyin K'nın, otomobili kullanırken saydığı paraların az çıkması üzerine hayal kırıklığına uğradığı öğrenildi. Doğanhisar'daki köyüne üşüdüğü için kaban almaya giden Hüseyin K'nın buradan da Antalya'ya gittiği ve paraları plajda harcadığı belirtildi. İlçeye geri dönen Hüseyin K. daha büyük gasplar yapmak için eşkalini değiştirmeye berbere girdi. Kirli sakal olan yüzünü top sakal olarak düzelten Hüseyin K., traş olduğu sırada bir polisin iş yerinin önüne park ettiği otomobilinin plakasına baktığını gördü.

Yakalanacağını düşünmeyen Hüseyin K., otomobilini ters yöne park ettin polis geldi diyen berbere anahtarı vererek otomobilini kenara çekmesini istedi. Berber otomobile binerken Hüseyin K., berber koltuğunda yakalandı. Gözaltına alınan Hüseyin K'nın olay günü sevgilisinin kaldığı yurdun yakınlarında alkol aldığı ve daha sonra gasp yapmak için 7-8 işyeri gezdiği belirlendi. Bu işyerlerinin çok kalabalık olması nedeniyle daha sakin olan benzin istasyonuna giderek gasp olayını gerçekleştirdiği öğrenildi. Otomobilde yapılan aramada olayda kullanılan kuru sıkı tabanca, sallama tabir edilen bıçak ve gasp ettiği paralardan 240 YTL ele geçirildi.

Öte yandan Hüseyin K'nın 2005 tarihinde üniversite öğrencisi iki bayanın çantası kapkaç yaptığı, darp ve yaralamadan poliste kaydının olduğu öğrenildi. O tarihte yaşının küçük olması nedeniyle cezaevine girmeyen Hüseyin K'nın 3 defa Kabahatler Kanunu'ndan hakkında işlem yapıldığı ve 58 YTL ceza aldığı belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 12:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?