6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zimmet zanlıları sorguda...

KONYA'DAKİ YOLSUZLUK OPERASYONU

Konya ve Ankara'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi'nde görevli 473'ü akademisyen toplam bin personelin maaşlarından kesintiler yaparak zimmetlerine 3 milyon TL geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 18 kişinin sorgusu sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, SÜ Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın 2009 yılı Temmuz ayında mutemet O.Y. ve aynı birimde görevli geçici işçi statüsü ile çalışan 3 kişi hakkında, öğretim görevlilerinin maaşlarının banka hesaplarına eksik yatırılması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasının ardından harekete geçti. Yaptığı çalışmanın ardından soruşturma aşamasını tamamlayan polis, önceki gün Konya ile birlikte

Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında mutemet O.Y.'nin de aralarında bulunduğu 2'si kadın 18 kişi gözaltına alındı. KOM Şubesi'ne götürülerek sorgulanan 18 şüpheli, sabah erken saatlerde otobüslerle Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrollerinin ardından 18 kişi sorgularının devamı için tekrar KOM Şubesi'ne götürüldü.

SÜ Dekanlığı tarafından 2009 yılı Temmuz ayında mutemet O.Y. ve aynı birimde görevli geçici işçi statüsü ile çalışan 3 kişi hakkında, 473'ü akademisyen toplam bin çalışanın maaşlarının eksik yatırılması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu ve suç duyurusunun ardından mutemedin açığa alındığı ve 3 çalışanın da görevine son verildiği öğrenildi. Şüphelilerin yıllarca bu yolla zimmetlerine geçirdikleri miktarın 3 milyon TL'yi geçtiği ileri sürüldü.

KONYA'DAKİ YOLSUZLUK OPERASYONU
KONYA'DAKİ YOLSUZLUK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 10:08:01
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 11:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?