7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Zimmetçi bankacı tutuklandı

İKİ GÜNDE 600 BİN TL ÇALDIĞI İDDİA EDİLEN BANKACI TUTUKLANDI

Konya'da 600 bin TL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla yakalanan bir bankanın ATM'lerinden sorumlu memuru, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya'da bir bankanın merkez şubesinde ATM'lere aktarılan paralardan ilk önce 466 bin TL açık çıktı. Bunun üzerine banka soruşturmasını yaparken, ATM'lerden sorumlu H.E. (41) işe gelmedi.

Yetkililer durumu polise bildirdi. Polis H.E'yi merkez Selçuklu ilçesi Kaşgarlı Mahmut Mahallesi'nde yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde ifadesi alınan şüpheli suçlamaları kabul etmezken, bankanın yaptığı ikinci bir incelemede açığın 600 bin TL'ye ulaştığı ortaya çıktı.

 

70 BİN LİRASINI YEDİ, PARANIN GERİ KALANI ARANIYOR

Zimmetine iki gün içerisinde 600 bin TL para geçirdiği iddia edilen şüpheli H.E, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. H.E, nöbetçi mahkemede zimmete para geçirmek suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Öte yandan, H.E'nin ayrıldığı eşine 7 bin TL, yurt dışında bağ kurduğu yabancı kadınlara bin TL, kooperatif için de 60 bin TL harcadığı ortaya çıktı. H.E.'nin kalan parayı ne yaptığı ise henüz belirlenemedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İKİ GÜNDE 600 BİN TL ÇALDIĞI İDDİA EDİLEN BANKACI TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 17:14:03
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 17:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?