6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

ZMO'dan seçim teşekkürü

ZMO KONYA ŞUBESİ’NDEN SEÇİM TEŞEKKÜRÜ

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, 7. olağan genel kurulda göreve seçildiklerini belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

ZMO Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bera Otel’de düzenlediği basın toplantısında, 12- 13 Aralık tarihlerinde 7. olağan genel kurulu gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçim kampanyası ve genel kurulda ziraat mühendisliği mesleğine yakışan seviyeli bir süreç yaşandığını kaydeden Taşpınar, kendilerine destek veren meslektaşlarına teşekkür etti.

Taşpınar, Türk tarımının sorunlarının çözümünde ziraat mühendislerine büyük görevler düştüğünü, bu görev ve sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade ederek, “Tarım ülkesi olup tarımdan kalkınmasını sağlamayan ülkeler diğer alanlarda yapacakları hamlelerle kalkınmadan tam bir bütünlüğü sağlamaları mümkün olmayacaktır. Çünkü tarım bir yandan insan beslenmesinde gereksinim duyulan bitkisel ve hayvansal ürünlerin teminini sağlarken, diğer yandan pek çok sanayi sektörünün hizmetine ana hammaddeyi sunmaktadır. Bazı sanayi sektörleri kullanmış oldukları tarımsal hammadde ile özdeşleşmişlerdir. Dünyada söz sahibi ülkelerin, tarımı ülkesel kalkınmanın lokomotifi olarak kabul ederek tarımsal gelişmişliği en üst seviyeye taşıyan, yer altı kaynakları bakımından zengin olup, onu yer üstüne çıkararak mamül hale getirebilen ve ihraç edebilen ülkeler olacağını söyleyebiliriz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 12:14:04
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 13:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?