7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Zümrüt faciası unutuldu

92 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ZÜMRÜT FACİASI UNUTULDU

Konya'da 6 yıl önce çöken ve 92 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı'nın bulunduğu yer atıl vaziyette dururken, sadece yakınlarını kaybeden birkaç kişi olayın yıldönümünde enkaza geldi. Gelenlerden 9 yakınını kaybeden Abdulbaki Ayçiçek gözyaşlarını tutamadı.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde 2 Şubat 2004 tarihinde 11 katlı Zümrüt Apartmanı çökmüş, 92 kişi hayatını kaybetmiş ve 30 kişi yaralanmıştı. Kurban Bayramı'nın ikinci günü meydana gelen olayın üzerinden 6 yıl geçerken, bugün enkaza 9 yakınını kaybeden Abdulbaki Ayçiçek, ailesinden 3'er yakınlarını kaybeden İsmail Merkun, Şaban Uysal, Durmuş Ateş ve kendisi bayram ziyaretinde olduğu için kurtulan Nuriye Yılmaz geldi.

YOLUMUZU DEĞİŞTİRİYORUZ

Bugün Zümrüt Apartmanı'nın bulunduğu atıl vaziyette bulunan yere gelen Abdulbaki Ayçiçek, İsmail Merkun, Şaban Uysal, Durmuş Ateş ve Nuriye Yılmaz yetkililere seslendi. 9 yakınını kaybeden Abdulbaki Ayçiçek, "Zümrüt faciasında ölen Mustafalar, Beratlar, Tuğbalar ve Büşralar unutulur mu, bunları unutanlar utansın" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Ailesinden 3'er yakınını kaybeden zümrützedeler ise, bugün üzüntülerinin bir kat daha arttığını ifade ederek, "Sanki unutulur gibi bir tavır takınıldı. Söyleyecek

çok şey bulamıyoruz. Biz buraya gelip toplanamıyoruz, başında gelip duramıyoruz. Bu görüntüden hoşnut değiliz, bu görüntü oraya yakışmıyor. Buranın bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kendisinin bayram günü yakınlarıyla bayramlaşmaya gitmesi sayesinde kurtulduğunu kaydeden Nuriye Yılmaz, "Benim burada evim vardı yıkıldı. Ben tesadüf kurtuldum. Ölen komşularıma çok üzüldüm. Her yıl ve her fırsatta buraya geliyorum. Keşke herkes benim gibi kurtulsaydı. Komşularımı çok özledim" dedi.

6 yıl önce çöken 11 katlı betonarme Zümrüt Apartmanı'nın enkazında 92 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı. Enkazda yapılan çalışmalarda kurtarma ekipleri 5 gün sonra Muhammet Kalem'i, 7 gün sonra ise Yasemin Yaprakçı'yı sağ olarak çıkarmıştı.

92 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ZÜMRÜT FACİASI UNUTULDU
92 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ZÜMRÜT FACİASI UNUTULDU
92 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ZÜMRÜT FACİASI UNUTULDU
92 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ZÜMRÜT FACİASI UNUTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 12:32:01
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 12:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?