6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zümrüt faciasının 5. yıldönümü

Konya'da 2 Şubat 2004 tarihinde çökerek 92 kişinin ölümü ve 30 kişinin yaralanmasına neden olan Zümrüt Apartmanı faciasının 5. yıldönümünde, Zümrüt Apartmanı enkazı önünde yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Konya Çiçekçiler Odası ile Konya Dağcılık, İzcilik, Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü tarafından organize edilen 5. yıldönümü anma törenine Zümrüt Apartmanı enkazında yakınlarını kaybeden vatandaşlar, sivil savunma ekipleri ve bazı siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve faciada amcası, yengesi ve yeğenini kaybeden İsmail Merkom, bu törende, facia yaşanırken yanlarında olanların da bulunmasını istediklerini ancak hiç birinin gelmediğini belirterek,
kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Törende konuşan Arama ve Kurtarma Kulübü Başkan Yardımcısı Cem Canbaz da, bu acı faciayı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, "Bu faciada çocuklar annesiz, babasız, anne babalar ise evlatsız kaldı. Bizler burada hayatını kaybedenlerin ailelerine, özellikle de çocuklarına sahip çıkılmasını istiyoruz. Onlar bu acımasız hayatta yapayalnız kaldılar. Lütfen bu insanların acılarını paylaşalım. Böylesine acı bir felaketten sonra, sorumluluk sahibi herkesin kendisine bir pay çıkararak daha sağlam bir yaşam inşa etmesini umuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, faciada ölenler için dua ederken, törenin sonunda törene katılanlar enkaz alanına karanfil attı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 18:35:52
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 18:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?