6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zümrüt mağdurundan belediyeye icra

KONYA’da 92 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı 2 Şubat 2004 tarihinde çöken 11 katlı Zümrüt Apartmanı mağdurlarından Yasemin Yaprakçı, 504 bin YTL tazminata mahkum ettirdiği Selçuklu Belediyesi hakkında icra işlemi başlattı.

Mahkeme kararı ile Selçuklu Belediyesi’nin ödenmesi gereken 504 bin YTL, zamanında ödenmediği için Yaprakçı’nın avukatları belediye binasına icraya gitti.

Belediye Başkanı Adem Esen, avukat ve icra memurları ile yaklaşık 3 saat görüştü. Görüşme sonunda, tazminatın ödenmesi için Belediye Encümen Üyeleriyle tekrar görüşülüp karar verilmesi yönünde uzlaşıldığı öğrenildi.

Çöken binada 7 yakını ölen 28 yaşındaki Yasemin Yaprakçı, enkazda sol bacağını kaybetmesi, sağ bacağında da doku kaybı olması ve tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla Ocak 2005’te açtığı tazminat davası, 12 Ocak 2008 tarihinde sonuçlandı. Konya 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, Selçuklu Belediyesi’ni 504 bin YTL tazminat ödemeye hükmetti. Yasemin Yaprakçı’nın avukatı Mehmet Aktoprakoğlu, icra memuru ve polis ile birlikte bugün Selçuklu Belediyesi’ne giderek, icra işleminin başlatılmasını istedi.

Belediye Başkanı Adem Esen ile görüşme yapmadan önce basın açıklaması yapan Avukat Mehmet Toprakoğlu, “4 yıllık bir hukuk mücadelesinden sonra belediye aleyhine lehimize tazminat hükmedildi. Ocak ayından beri her türlü yazışmalarımıza rağmen belediye bize bir karşılık vermedi. Bu yüzden buraya icra memurları ile birlikte haciz işlemi yaptırmaya geldik. Olumlu davranılırsa sadece haciz işlemi yapacağız. Ancak olumlu davranılmazsa muhafaza işlemi yapacağız. Şu anda toplam 560 bin YTL alacağımız var. Başkan bey yine görüşmek istemezse yasal hakkımızı kullanacağız ve belediyede haczedilebilecek ne varsa haczedip muhafaza altına alacağız” dedi.

Açıklamanın ardından belediye binası içine giren Toprakoğlu, ilk önce belediye başkan yardımcılarıyla görüştü. Ardından da Belediye Başkanı Adem Esen ile görüşme yaptı. Yaklaşık 3 saat süren görüşme sonunda tazminatın ödenmesi için Belediye Encümen Üyelerinin vereceği kararın beklenilmesi yönünde uzlaşıldı.

Görüşmeler sonunda tekrar açıklama yapan Avukat Toprakoğlu, “Belediye başkanı ile görüştük. Bu görüşmede ortak karar alarak bu dosyayı bitirebileceğimiz konusunda anlaştık. Şu an Belediye Başkanı tazminatın ödenmesi konusunda Encümen üyeleri ile görüşecek. Üyelerin vereceği kararı bekliyoruz. Kararın sonucuna göre hareket edeceğiz” dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 08:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?