4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Zümrützedelere ödeme yapıldı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, yıkılarak 92 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı ile ilgili açılan davalarda 29 aileye 1 milyon 873 bin YTL ödeme yaparken, 4 ailenin açtığı davanın devam ettiği bildirildi.

Gazete ve televizyon kanallarında Zümrüt Apartmanı davaları ile ilgili tazminat kazananların icra yoluyla haklarını aldığı yönünde çıkan haberler üzerine Selçuklu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden açıklamada yapıldı. Açıklamada, ilgili mahkemelerin belediye hakkında 1/8 oranında genel kusur belirlemesine rağmen belediye'nin 8/8 tazminat ödediği belirtildi. Aynı zamanda şuana kadar 29 aileye 1 milyon 873 bin YTL ödendiği de ifade edildi.

Bazı avukatların meslek kurallarına uygun davranmayarak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğinin kaydedildiği açıklamada, "Belediye ödemeleri belli kurallara bağlıdır. Bu konuda kimse mağdur edilmemiştir. Belediyemiz toplam 38 ailenin dosyasından 29'una ödemesini tamamladı. 9'u ödenmedi, 9 dosyadan 4'ünün davası devam etmektedir. Ödemeler konusunda farklı görüşler olduğu için mahkeme devam etmektedir. Şuana kadar ödenen toplam miktarı ise 1 milyon 893 bin 770 YTL'dir. Zümrüt apartmanı davaları ile ilgili bazı avukatların meslek kurallarına uymayan, haksız rekabete neden olabilecek davranışları bu apartmanda hayatını yitiren insanların ruhlarını muazzep ettiği gibi yakınlarını da rahatsız etmektedir. İlgili mahkemeler belediyemizi 1/8 oranında genel kusurdan olayı sorumlu tuttuğu halde belediye 8/8'ini ödemektedir. Bu da belediye üzerinde ciddi bir yük oluşturmaktadır. Müteahhit, mimar ve diğer kusurlar 7/8 oranında kusurlu olduğu halde belediyenin bunlardan herhangi bir para tahsilatı yapma imkanı kalmamıştır.

Dolayısıyla yükün tamamı belediye üzerinde kalmıştır ve belediye ödemeleri belirli kurallara göre yapılmaktadır. Unutulmamalı ki, belediyede herkesin hakkı vardır. Mahkeme maddi tazminata hükmetmeden önce ilgili binada pek çok kolon ve kiriş kesme ihbarı söz konusuydu. Ancak tazminat konusunun gündeme gelmesiyle birlikte bu ihbarların kesilmesi manidardır. Mülk sahiplerinden birinin kolon ve kirişlerin kesildiğini bildiğini ve bunu ihbar edeceğini akrabalarına söylediği duyumu pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Belediyemiz imar konusunda çok hassas davranmaktadır. Nitekim olayla ilgili olarak raporlarda da belediyenin imar konusunda hassas davrandığı belirtilmiştir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 19:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?