3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Krater gölüne ilgi yok

'Dünyanın nazar boncuğu' olarak adlandırılan Meke Krater Gölü'nün tanıtım yapılmadığı için turistlerden beklenen düzeyde ilgi görmediği bildirildi.

Konya'nın Karapınar İlçesi'ne 8 kilometre uzaklıkta, 800 metre uzunluğu, 500 metre genişliği ve ortasında bulunan 50 metre yüksekliğindeki koniyi andıran adanın, bir nazar boncuğu görünümü vermesi nedeniyle, "Dünyanın nazar boncuğu" diye anılan Meke Krater Gölü, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmiyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Yürütme Kurulu Başkanı Bekir Şahiner, tanıtım eksikliği nedeniyle Meke Krater Gölü'nün beklenen düzeyde ilgi görmediğini söyledi.

Birçok eserle tarihi mirasa ev sahipliği yapan Konya'nın turizmden yeteri kadar faydalanamadığını ifade eden Bekir Şahiner, "Konya'ya yeteri kadar turist gelmiyor. Günübirlik turlarla Konya'da Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden turistler tekrar tatil yaptıkları Antalya'ya dönüyor. Turistlerin konaklamadan kentten ayrılmasını engellemek için daha fazla tanıtım yapılmalı. Dünyanın nazar boncuğu Mete Krater Gölü başta olmak üzere tarihteki ilk yerleşim yeri Çatalhöyük iyi tanıtılırsa Konya'ya gelen turist sayısı yüzde 50 artar" dedi.

İç içe iki krater gölü ve 100'e yakın kuş türünü barından Meke Krateri, reklam filmlerine de ev sahipliği yapıyor. Turistlerin sadece fotoğraf çekerek bölgeden ayrılmasının önüne geçmek için tesisler yapılarak, bunun asgari seviyeye indirilebileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 15:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?