4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Mevlana Müzesi'ne ziyaretçi akını

Kurban Bayramı'nda açık olan Mevlana Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Bayramın ilk günü tek açık olan müze, 3 bin 72 ziyaretçiyi ağırladı. Müzeyi gezen yabancı turistler arasında Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelenlerin ağırlıkta olması dikkat çekti.
Geçtiğimiz yıl 1 milyon 392 bin 710 kişiye kucak açan Mevlana Müzesi, yıllara göre ziyaretçi sayısındaki düzenli artış nedeniyle adından sıkça sözettiriyor. 2004 yılında 1 milyon 389 bin 502 yerli ve yabancı ziyaretçinin gezdiği Mevlana Müzesi'ne ülke dışından en çok Almanya, Fransa, Japonya ve İran'dan gelen turisler rağbet gösteriyor. Toplam ziyaretçi sayısının yaklaşık yüzde 20'sini yabancı turistler oluşturuyor.

Mevlana Müzesi Müdürü Erdoğan Erol, dünyanın bazı yerlerinde savaşlar yaşanırken Mevlana'nın barış çağrılarının daha da önem kazandığını belirtiyor. Mevlana'ya gelenlerin sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Erol, "Buradaki huzur ortamı ve Hazreti Mevlana'nın sevgi, hoşgörü mesajları dünyanın dört bir yanından insanların ilgisini çekiyor. Bu evrensel barış mesajları son yıllarda daha çok yankılanıyor. Müzeyi geçen yıl ziyaret edenlerin sayısı müze tarihinde bir rekor oldu." diye konuştu.

Müze Müdür Yardımcısı Dr. Naci Bakırcı bayramın birinci günü müzeyi 998 kişinin, ikinci günü ise 2 bin 74 kişinin ziyaret ettiği bilgisini veriyor. Dr. Bakırcı, Mevlana'nın düşünce dünyasının her geçen yıl daha fazla kişi tarafından keşfedildiğini dile getiriyor. Mevlana'nın tanıtımının son yıllarda daha iyi yapılmaya başlandığını kaydeden Dr. Bakırcı, ziyaretçi sayısının buna bağlı olarak arttığını açıklıyor.

Türkiye'ye gelen turist sayısının 2005 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 20 arttığına işaret eden Bakırcı, bu artışın Mevlana Müzesi'nde de hissedildiğini kaydediyor. Mevlana Müzesi'nin bayramlarda, tatillerde en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yeraldığını hatırlatan Bakırcı, vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle bayramın birinci gününde de hizmet verdiklerini vurguluyor.

Yapılan tadilatlarla müzenin daha iyi bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Bakırcı, kurulan turnike sistemi sayesinde müze önünde uzun sıralar oluşmasının önüne geçildiğini sözlerine ekliyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 14:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?