18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

200 tur düzenlendi

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde ilk olarak bu yıl ilkbaharda başlatılan Beyşehir Gölü günbatımı ve ada turları büyük ilgi gördü. Havaların soğuması ve kış aylarının yaklaşmasıyla sezonu kapatan ve ada turlarına ara veren yat sahibi Ahmet Bülbül, bu yıl yaklaşık 5 bin kişiyi Beyşehir Gölü adalarıyla tanıştırdıklarını söyledi.

Kafe olarak da değerlendirdikleri 50 kişi kapasiteli yatıyla sezon içinde adalara saatlik ve günlük olmak üzere yaklaşık 200 tur düzenlediklerini belirten Eşrefoğlu Yat'ın sahibi Bülbül, "Sezon açılmadan önceki beklentimizin yüzde 60'lık seviyesine ulaşabildik. Bunu, tanıtım eksikliğiyle göldeki su seviyesinin bu yıl oldukça düşmesine bağlıyoruz. Ada turu organizeleriyle hayatında Beyşehir Gölü adalarını hiç görmemiş kişilere, bu eşsiz güzellikleri görebilme imkanı tanıyoruz. Ancak bu yıl bu organizenin ilk kez olması münasebetiyle bazı eksiklerimiz oldu. Yatımızdaki gezilere katılan doğaseverler, adalara çıkıp daha yakından görme ve gezme imkanı da talep etti. Beyşehir Gölü'nde bu yıl su seviyenin oldukça düşük olması nedeniyle saatlik tur düzenlediğimiz Yılanlı Adası'na yatımız yanaşamadı ve bu imkan olmadı" dedi.

Sözlerini, "Ayrıca, adada bir iskele olmaması da bu düşüncemizi hayata geçirmemize mani oldu" diyerek sürdüren Ahmet Bülbül, "Günlük turlarımızda Beyşehir Gölü'nün en güzel ve milli park statüsüyle korunan Hacıakif Adası ve Kuş Cenneti olarak gösterilen Kızkulesi Adası'nı gezdirme imkanı bulduk. Günlük uzun turlara katılan doğaseverler Yılanlı Ada başta olmak üzere Ömer Çavuş Adası, Çeçen Adası, Kızılada, Güvercin Adası, Ardıçlı Adası, Taşada, Pırnallı Ada, İğneli Ada gibi adaları yakından görme imkanı buldu. Bu turlarla Beyşehir Gölü'nde yaklaşık 5 bin kişiye göl içerisinde gezi imkanı sağladık. Önümüzdeki yıl bu sayıyı düşündüğümüz projeleri gerçekleştirdiğimiz takdirde 2-3 katına yükseltmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Beyşehir Gölü'nde su seviyesiyle ilgili olarak önümüzdeki yıl da aynı sorunları yaşamak istemediklerini ifade eden Bülbül, "Yetkililerden bunun için önlem almalarını istiyoruz. Ada turları, özellikle yaz mevsiminde ilçemizdeki canlılığın artmasına katkıda bulundu. Göl içerisinde bulunan boğaz bölümünün temizletilmesini istiyoruz. Göle açılabilmek için güzergah olarak kullandığımız bölümden, kayıklar bile zor geçiyor. Bu yüzden, gölün bu bölümünde taban temizliğinin yapılması gerekiyor. Önümüzdeki yıl, Yılanlı Adası'na yatın yanaşabilmesi için bir iskelenin yapımı için girişimde bulunacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 11:12:06
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 13:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?