22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ereğli, Türkiye'nin en büyük tarım alanı olmaya aday

Ereğli Kaymakamı Cevdet Can, Ereğli Ovası'nın, kaynaklar verimli kullanılırsa Türkiye'nin en büyük tarım alanı olacağını söyledi.

Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaymakam Can, Ereğli Ovası'nın kaliteli toprak yapısı, su varlıklarıyla alternatif ürün ekimine elverişli olduğunu ifade ederek, "Bu ovada bulunan kaynakları en verimli şekilde kullanarak, Ereğli'nin geleceğini şekillendirebiliriz. Bunun için de Ereğli'de birlik ve beraberliğin sağlanması gerekiyor. Ereğli birlik olursa başaramayacağı hiçbir iş olmaz" dedi.

Kaymakam Can şöyle devam etti: "Son yıllarda yaşanan sıkıntıları üreticilerimiz açısından değerlendirdiğimizde, üreticilerimizin ciddi anlamda büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu görürüz. Bu sorunların başında su sıkıntısı geliyor. Ereğli tarımına yön vermek, geleceğe hazırlamak istiyorsak su kaynaklarını iyi kullanmamız gerekiyor. Bir an önce sulama sistemini değiştirmek, modern sulama sistemine geçmek lazım. Eğer bu sıkıntı aşılırsa Ereğli, Türkiye'nin en büyük tarım alanı olur."

Ereğli'de alternatif ürün kapsamında birçok ürünün ekimine başlandığını da dile getiren Cevdet Can, "Bu ekimler yanında kaliteli verim de almamız gerekmektedir. Üreticilerimizin en büyük sorunlarından biri de pazar sorunudur. Kaliteli ürünle beraber bu sorun da ortadan kalkacaktır. Bugün ilçemizde birçok firma AB ülkelerine ürün ihraç ediyor. Bölgemizde kurulacak bir birlikle tüm üreticilerimiz ürünlerini AB'ye ihraç edebilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 14:12:41
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 14:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun vardar IP: 193.255.125.xxx Tarih : 28.11.2007 14:12:15

Ereğli Türkiyenin en güzel ilçelerinin başında geliyor.çünkü insanları, hayat şartları,iklimi,nufusu ile ideal bir ilçedir.