12
Haziran
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ereğli'de doğalgaz sevinci

Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, doğalgazın alternatif bir çok yakıta göre ucuzluğu, kullanım kolaylığı, halen bölgemizde ısınma amaçlı kullanılan odun, kömür, ve petrol kökenli (fuel oil, motorin, vb.) yakıtlara göre temiz bir yakıt olması, ısı verimliliğinin yüksek olması, stoklama sorununun olmaması vb. üstünlükleri olan bir enerji kaynağı olduğunu belirterek “Doğalgaz Ereğli'nin kaderini değiştirecektir” dedi.

“Uygar ve gelişmiş kentleri en iyi tanımlayan sayısal büyüklük, o kentin kullandığı enerji miktarıdır. Doğalgaz halen gerek düşük maliyeti gerekse çevreye olan olumlu etkisi nedeniyle mevcut enerji kaynakları içinde en avantajlı yakıt durumundadır. Bu nedenle başta ABD ve AB olmak üzere gelişmiş ülkelerde, doğalgaz en fazla tüketilen enerji konumundadır” diyen Özdoğan, şöyle konuştu: “Bu nedenle doğalgaz Ereğli'nin önündeki ucuz ve temiz bir seçenek olarak kentsel enerji planlamasında dikkatle değerlendirilmelidir.

Doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla birlikte Ereğli'nin kaderi de değişecektir. Mevcut yakıtlar içerisinde en ekonomik ve kullanışlı yakıt olan Doğalgaz ilçemizde yaşanan bir çok sıkıntının önünü almış olacak. Bu sıkınların başında ise hava kirliliği geliyor. Doğalgaz kullanılmaya başlanacak olmasıyla, ilçemizdeki hava kirlilik değerleri daha da aşağılara çekilecek, ilerleyen yıllarda doğalgazın yaygınlaşmasıyla havadaki kirlilik oranı daha da düşecektir.

Son yıllarda yaşanan kuraklığın doğalgaz kullanılmasıyla çözüleceğini de ifade eden Özdoğan, “Yağmur bulutları artık Ereğli'nin üzerinden geçip gitmeyecek. Hava bacalarından çıkacak su buharları yağmurun Ereğli'ye düşmesine sebeb olacak ve yaşanan kuraklık sona erecektir” dedi.

Sanayicileri Ereğli'ye yatırım yapmaya davet eden Özdoğan, Sanayicilerin en büyük girdilerinden olan doğalgazın Ereğli'ye gelmesiyle yatırımcıların önünün açıldığını ve gerekli tüm desteklerin kendilerine verileceğini vurguladı. Özdoğan, “Ereğli'nin geleceği doğalgazdan geçiyor. Vatandaşlarımız böyle bir yatırıma sahip çıkarak bir an önce abone olsunlar. Hem kendileri, hem de Ereğli kazansın” diye konuştu.

Musa Dikmenli - Kenthaber / Ereğli
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 15:57:20
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 03:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?