28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ağaç Bayramında Beladiye'den 3000 Fidan

Düzenlenen törene Ereğli protokolü ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Ereğli Meslek Yüksekokulu, Polis Meslek Yüksek Okulu, Öğretmen Abdurrahim İlköğretim Okulu öğrencileri, çok sayıda vatandaşta katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk olarak İlçe tarım Müdürü ve Tema Vakfı Ereğli temsilcisi Özkan Özgüven konuştu. Özgüven konuşmasında bu alanda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Tema temsilciliği olarak Kaymakamlık öncülüğünde ve Belediye destekleri ile önemli çalışmalar yapılacağını vurguladı.

Tema İl Temsilcisi Namık Ceyhan ise konuşmasında “Ereğli belediyesince düzenlenen bu mutlu günde sizlerle bir arada olmak ve dikilen ağaçlara şahitlik etmek beni çok duygulandırdı ancak dikmek yetmez bu ağaçları korumak ve geleceğe yönelik olmasını sağlamak en büyük uğraş olmalıdır, görülüyor ki Ereğli Belediyesi bu yönde de önemli bir çalışma yaparak çevresini tel örgü ile koruduğu alan için bir su deposu ve damlama sulama sistemi yerleştirmiş bu daha da mutluluk verici” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan ise konuşmasında “ bu ağaçlandırma çalışmaları özellikle Ereğli’nin geleceği açısından çok önemli bu sebeple özellikle çocuklarımızın bizleri daha dikkatli dinlemelerini istiyorum diyerek Konya’nın Türkiye’nin önemli çölleşme alanları içinde yer aldığını Konya’nın da Karapınar ve Ereğli İlçelerinde ise bu çölleşmenin etkilerinin daha üst seviyede hissedildiğini vurguladı. Geçen yıl yaşanan ve Ereğli tarihinde ilk olan kum fırtınaları ile doğanın dengem bozuldu diyerek bizlere bir hatırlatma da bulunduğunu dile getiren Başkanı Ahmet Özdoğan, bu yüzden bize emanet edilen bu toprakları en iyi şekilde koruyarak çocuklarımıza teslim etmek zorundayız bunun da en güzel yolu ağaç dikmek ve doğanın dengesini korumaktır ” dedi. Bu alanda ki ağaçlandırma çalışmalarında desteklerini esirgemeyen başta Şeker Fabrikası, Meslek Yüksekokulu, Polis Meslek Yüksekokulu, Öğretmen Abdurrahim İlköğretim Okulu öğrencileri ile Garnizon Komutanlığı ve Jandarma Komutanlığı, Mal Müdürlüğü personeli ve İşçi Emeklileri Derneğine teşekkür eden Başkanımız bu alanın korunmasının da önemini hatırlatarak bu bölgede 24 saat bekçimiz olacak ve damlama sulama ile bu ağaçlar önümüzde ki yıllarda Ereğli için daha da önemli olacaktır dedi.

Eskiden Torosların eteklerinin tamamen ağaç olduğunun yaşlılarca dile getirildiğini kaydeden Başkanı Ahmet Özdoğan, hani nerde o ağaçlar bitirmişiz bundan dolayı da erozyonu ve kum fırtınalarını yaşamaya başladık ancak bu ve buna benzer akılcı ve profesyonel projeler sayesinde kaydettiğimiz doğayı yeniden kazanamaya çalışacağız bu projelerin en önemlisi ve Ereğli’nin kaderini etkileyecek olan proje ise arıtma tesisi projesi olacaktır. İnşallah nasip olursa birkaç ay içinde temeli atılacak ve kısa sürede bitirilecek olan bu arıtma tesisi Ereğli’nin üzerinden giden yağmur bulutlarını tutacak ayrıca beş yıl gibi kısa bir sürede iklimin ne kadar değiştiğine hep beraber şahitlik edeceğiz. Bu ağaçlandırma sahasının oluşmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyor ve bu alanın çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras olacağının unutulmamasını diliyorum dedi.

Yapılan güzel şeyler unutulmaz bugün burada yapılan bu güzel ağaçlandırma çalışmasının ve bu sahanın Ereğlilerce unutulmamasını diliyorum diyen Kaymakam Cevdet Can da ağacı ve doğayı sevmek vatan sevgisinin sertifikasıdır diyerek ağaçlandırma sahasının oluşumuna destek veren herkese teşekkür etti.

Kaymakam Cevdet Can tarafından Tema İl Temsilcisi Namık Ceyhan’a verilen plaketin ardından Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu folklor gösterileri beğeni ile izlendi ve daha sonra Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen 3000 adet fidan dikildi.

Musa Dikmenli-Kenthaber/Ereğli
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 16:15:18
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 16:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?