18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan Kore'ye gitti

Ereğli Belediyesi'nce oluşturulan 18 kişilik heyet, Kardeş Şehir Gwangjin Belediyesi’nin resmi daveti üzerine bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kore Cumhuriyetine hareket etti.

Hareketten önce basına bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özoğan, bir haftalık ziyarette asıl amacın Ereğli'yi ve ülkemizi Seul başta olmak üzere Gwangjin ve Pusan’da en iyi şekilde tanıtmak bu anlamda da kardeşlik ilişkilerinin pekiştirilerek, gelecekte Ereğli’ye gelebilecek yatırımlara öncülük yapmak olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Haziran ayında Ereğli’ye Gwangjin Belediye Başkanı'nın yaptığı ziyarete iade olarak Kore’ye gittiklerine değinen Özdoğan, 18 kişilik bir heyetle daha etkin iş ve ortaklık imkanlarının araştırılacağı bir ziyaret olacağını kaydetti.

Ereğli Kaymakamı Cevdet Can ise, kardeşlik ve dostluk ilişkilerini geliştirerek geleceğe dönük daha güzel işler yapmak için Kore’ye gittiklerini kaydetti.

Ziyaret sırasında Kore Savaşı sırasında şehit edilen Şehit Yüzbaşı Kamil Atalay’ın ismi verilen ilköğretim okulu ile Gwangjin’in Gunam İlkokulu arasında da bir protokol imzalanarak kardeş okul ilişkileri başlatılacak.

Musa Dikmenli - Kenthaber / Ereğli
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 09:41:35
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?