11
Haziran
2024
Salı
GÜNCEL

Ereğli halkı iftar çadırında buluştu

Ramazan’da Ereğli Belediyesi tarafından ilki geçtiğimiz yıl açılan ve büyük ilgi gören iftar çadırı bu yılda Ramazanın ilk gününde doldu taştı. Bu yıl bir çok yeni düzenlemenin yapıldığı çadır ramazan ayına kadar geçtiğimiz yaz döneminden itibaren de yaklaşık on metre büyütülerek geçen yıl bin kişi olan kapasitesi bin beşyüz kişiye çıkartıldı.

Hayırsever vatandaşların her gün bir iftar yemeğini üstlendiği çadırda, ilk günün iftar yemeğini Ereğli Belediye Başkanlığı verirken, Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan bir süre vatandaşlara yemek dağıttı ve iftar öncesinde çadırın tamamını gezerek vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerini tebrik etti.

İlk günkü iftar yemeğine Ereğli protokolü de büyük ilgi gösterdi başta Kaymakam Cevdet CAN olmak üzere Garnizon Komutanı M. Ruşen Cengiz, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yusuf Kılınç, Millî eğitim Müdürü Recep Ataç, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri ile eşleri katıldılar.

Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, “evlerinde sıcak bir tas çorbası olmayan insanlarımıza hiç olmazsa rahmet ayında yapılan ve geleneksel hale getirilen İftar Çadırımızda günde dört çeşit yemek vererek onları mutlu etmek bizleri sevindiriyor. Bu yıl arttırdığımız kapasite ile günde bin beşyüz kişiye yemek vereceğiz” dedi.

Musa Dikmenli - Kenthaber / Ereğli
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 16:47:17
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 22:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?