16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

45 yıllık kombina yenileniyor

Konya'da 1958 yılında Et Balık Kurumu tarafından yaptırılan ve geçen yıl Özelleştirme İdaresi'nce merkez Meram İlçe Belediyesi'ne devredilen Meram Et Kombinası'nda yenileme çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 45 yıl öncesinin olanaklarına göre yapılmış olan et kıyma makinelerinin, yerini modern teknolojiyle üretilen dijital makinelere bıraktığını belirten Meram Et Kombinası Müdürü Orhan Yılmaz, "Önceki makinelerle saatte 1,5 ton eti kıyma haline getirirken, yeni cihazların hizmete girmesiyle, et işleme oranı iki katına çıktı. Eski makinelerde soğutma sistemi bulunmadığından, etin kıyma haline getirilmesinden sonra, makinenin ağız kısmında biriken etler bakteri üremesine yol açabiliyordu. Bu makinenin özelliği o bakterinin üremesini önlemesidir. Tamamen dijital, termostat kontrollü ve eksi 3 dereceye kadar eti soğutabilmektedir" dedi.

Meram Et Kombinası Müdürü Orhan Yılmaz, salam ve sucuk makinelerinin de siparişini verdiklerini ifade ederek, gelecek aydan itibaren üretime başlayacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 09:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?