22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kaçak yapılaşma uyarısı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, ilçede kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, imarsız yapılaşmaya taviz vermeyeceklerini söyledi.

Denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü ve kaçak olduğu tespit edilen yapıların anında yıkıldığını ifade eden Tuzcuoğlu, "Meram, öteden beri yeşiliyle ve mamur yapılaşmasıyla bilinen müstesna bir yerleşim merkezidir. Şehrimizin gelişimiyle birlikte yoğunlaşan nüfusa rağmen ilçemizin bu özelliğini devam ettirecek projelerimizi önümüzdeki dönemde bir bir uygulamaya geçireceğiz.

İlkini Çaybaşı bölgesinde hayata geçirmeyi planladığımız kentsel dönüşüm projelerini Meram'ın farklı bölgelerinde uygulamak istiyoruz. Bir yandan bu çalışmaları yaparken, diğer yandan şehrimizi her açıdan sıkıntıya sokacak olan kaçak yapılaşmaya karşı da tavizsiz bir şekilde mücadelemiz sürecektir" dedi.

Meram Belediyesi İmar ve Fen İşleri Müdürlükleri'nce 2005 yılında 11 adet kaçak inşaat yıkılırken, zabıt tutulan kaçak inşaat sayısı Ekim ayı sonu itibariyle 53 olarak tespit edildi. Kaçak inşaatlara toplam 171 bin 300 YTL ceza kesildi. Gelen şikayet ve ekiplerin tespiti neticesi belirlenen kaçak inşaat sayısı 310'u bulurken, bu inşaatların 105'i ruhsatlandırıldı. Meram İlçesi'nde 2005 yılında toplam ruhsatlanan yapı sayısı ise 450 olarak gerçekleşti.

Öte yandan, Harmancık Mahallesi Beşdağ Sokak'ta bulunan ve kaçak olduğu belirlenen bina, Fen İşleri ve İmar Müdürlükleri'ne bağlı ekiplerce yıkıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 14:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?