22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kurbanlık satış ve kesim yeri belirlendi

Konya'nın merkez Meram İlçesi'nde, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satış ve kesim yerleri belirlendi.

Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu başkanlığında toplanan İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, vatandaşların kurbanlıklarını temiz ve hijyenik koşullarda satın alarak kesim işlemlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla gerekli tedbirleri aldı. Komisyon, ilçedeki kurban satış ve kesim yerlerini de belirledi.

Buna göre, kurbanlık satış yerleri, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu önünde bulunan arazi, Meram Et Kombinası padokları, Karahüyük Mahallesi'nde bulunan geçici hayvan yeri olarak belirlenirken, kurban kesim yerleri ise Muhacir Pazarı, Melikşah Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı ve Meram Et Kombinası olarak tespit edildi. Komisyonun belirlediği satış ve kesim yerleri dışında cadde, sokak ve meydanlarda kurbanlık hayvan satışı ve kurban kesilmesine müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Öte yandan, Meram Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, satış amacıyla getirilen hayvanlar için sahiplerince merkezde belediyelerden, köylerde ise muhtarlıklardan menşe şehadetnamesi, ilçe dışından gelenler için de veteriner sağlık raporu almaları, büyükbaş hayvanların kulak küpesi ve pasaportlarının bulundurulmasının şart olduğu vurgulandı.

Kurban Bayramı öncesi alınan tedbirlere tüm vatandaşların riayet etmesini isteyen Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, her yıl yaşanan bazı nahoş görüntülerin tekrarlanmaması için halkın kurbanlıklarını ehil kişilere kestirmelerini tavsiye etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 14:37:24
Güncelleme :26 Aralık 2005 Pazartesi 14:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?