28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Zabıtaya psikolojik eğitim

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, halkla ve esnafla sürekli olarak iletişim içinde olan zabıta memurlarına psikolojik destek sağlamak için eğitim semineri düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Fizyolog ve Hipnoterapist Dr.Faik Özdengül'ün konuşmacı olarak katıldığı seminerin ilk gününde "öfke kontrolü", "münakaşadan zarif bir şekilde sıyrılmak", "kızgınlığı hızla aşmak" ve "zorlukları mizah ile karşılamak" konuları ele alındı. Olumsuz bir söz veya davranışla karşılaşıldığında hemen tepki vermenin doğru olmayacağını söyleyen Dr. Özdengül, "Bu durum karşısında ilk önce kısa bir süre düşündükten sonra cevap verilmelidir. Ayrıca karşıdakinin bakış açışıyla o olayı değerlendirmeliyiz" dedi.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Kırmızıtaş, teşkilat mensuplarına pozitif bir katkı sağlamak için 4 hafta boyunca pazartesi ve cuma günleri bu seminerin devam edeceğini söyledi. Zabıta teşkilatının görevlerinin yeni kanun ve yönetmeliklerle arttırıldığına dikkat çeken Kırmızıtaş, "Teşkilat mensuplarımızın özellikle esnaf ve seyyar satıcılarla olan ilişkilerinin daha şeffaflaşması için bu seminerin çok faydalı olacağına inanıyorum. Dr. Faik Özdengül'ün psikoterapi derslerinden sonra ilk yardım konusunda da eğitim semineri devam edecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 17:06:33
Güncelleme :30 Ocak 2006 Pazartesi 17:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?