18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Karlar temizleniyor

Konya'da önceki gün etkili olan kar yağışının ardından, belediyelerin temizlik çalışmaları sürüyor.

Kar yağışıyla birlikte merkez Karatay İlçe Belediyesi'ne bağlı ekipler, alınan kış tedbirlerine ek olarak artırılan ekip ve araçlarla kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Olumsuz seyreden hava şartları nedeniyle kendi hazırlamış oldukları çalışma programlarının yanında gün boyunca vatandaşlardan gelen ihbar, istek ve şikayetleri de değerlendirdiklerini kaydeden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karataylı hemşehrilerimizin sorunsuz bir kış geçirmeleri için aldığımız önlemlerle, daha rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için çalışıyoruz. Başta karla mücadele olmak üzere kışın olumsuz şartlarından dolayı altyapıda ortaya çıkabilecek sorunlara karşı, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler, Zabıta ve diğer müdürlüklerden oluşan ekiplerimiz, ani ve yoğun kar yağışı ile olağanüstü durumlarda hemen harekete geçerek müdahale edecek şekilde hazırlanmış durumda" dedi.

Kar yağışı dolayısıyla merkez Meram İlçe Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri müdürlükleri de çalışmalarını sürdürüyor. Yağışla birlikte etkili olan tipi yüzünden yolların ortasına yıkılan ağaçları temizleyen Fen İşleri ve Temizlik İşleri ekipleri, ana arterlerde ve otobüs güzergahlarında biriken karları iş makineleriyle temizledi.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin tatil süresince alarm halinde olduğunu söyledi. Tuzcuoğlu, beklenen bir kar yağışına karşı da tedbirli davrandıklarını ve gerekli müdahaleleri zamanında yapacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 16:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?