22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Konya, Fransız LCİ kanalında

Uluslararası yayın yapan Fransız televizyon kanalı La Chaine İnfo (LCİ), Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolunda 3 Ekim müzakereleri öncesi Konya'da çekim yaptı.

Fransa'nın başkenti Paris'ten yayın yapan LCİ televizyonundan Jerome Bermun ve Yannick Mahe, Konya'da çekimler yaparak şehrin gelişmişliği ile dini yapısı arasındaki bağ ve AB üyeliği konusunu ele aldı. TV ekibi Merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ile makamında röportaj yaptı.

Başkan Tuzcuoğlu, Konya'nın dini bir şehir olarak bilinmesi ile gelişmişliği arasında nasıl bir ilişki olduğu konusundaki soruyu, "Mevlana'dan itibaren Konya, muhafazakar bir çizgide yer aldı. Fakat geleneklerine bağlı olduğu kadar geleceğe de koşan bir şehirdir. Asla gelişmeye, büyümeye sırtını çeviren bir kent değildir. Sevgi dolu, barışçıl ve insanlara kucak açan bir şehirdir. O yüzden on binlerce insan Konya'ya akın ediyor" dedi.

Konya'daki hızlı gelişmenin kendi öz sermayesinden mi kaynaklandığı şeklindeki bir soruya ise Başkan Tuzcuoğlu, "Gelişmişliği tek bir nedene bağlamak doğru olmaz. Bunda pek çok neden vardır. Şehrin üretime yatkın insanlardan oluşması, kentin yapısı, belediye politikaları, genel ekonomik durum bunlardan bazılarıdır" yanıtını verdi. Refik Tuzcuoğlu, sermayenin dini bir kökeni olmayacağını da ifade etti.

Çekimlerin yayına hazırlanmasının ardından önümüzdeki günlerde dünya haberleri bölümünde ekrana geleceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 15:12:46
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 10:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?