16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Asfalt şantiyesi 45 bin ton üretim yaptı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, asfalt şantiyesinde bu sezon 45 bin ton üretim yaptı. İlçe genelinde yüzde 90'lara ulaşan asfalt çalışmasıyla altyapı hizmetlerinde trilyonluk hizmetler sunan Selçuklu Belediyesi, 200 bin metrekare sıcak asfalt, 300 bin metreküp soğuk asfalt serimi gerçekleştirdi.

Altyapı ve asfalt çalışmalarını laboratuvar ortamında test ettikten sonra işleme koyduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, "Hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz yolların, güzergahların kaliteli ve uzun yıllar ihtiyaca cevap verecek nitelikte olmasına dikkat ediyoruz.

Asfalt plentimizde üretimi kendimiz dışarıya bağımlı olmadan üretiyoruz. Sadece asfaltın hammaddesi bitüme para ödüyoruz" dedi.

Öte yandan, vergi mükellefi vatandaşlardan toplam 12 trilyon lira alacakları bulunduğunu, bu yıl vergi tahsilatının ise 7 trilyon lira civarında olduğunu kaydeden Başkan Esen, "Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri belediyelerin önemli gelir kaynaklarındandır.

Belediyecilik hizmetlerinin en ileri noktada uygulandığı ve örnek şehircilik uygulamaları bulunan ilçede mali açıdan güçlü bir belediye mevcut. Çalışanlarına, piyasaya hiç borcu olmayan belediyemizin kasasında 5 milyon dolar parası var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 16:47:08
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 16:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?