18
Haziran
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Emniyetin büyük başarısı

Bir süre önce kaybolan banka memurunun cesedi bugün bir bağevinin bahçesinde gömülü olarak bulundu.
Tarık Kışla, 19 Eylül'de Akbank görevlisi olarak geldiği Seydişehir Meslek Yüksek Okulunda öğrenci harçlarını topladıktan sonra kaybolmuş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Yüksek okulunun öğrenci harçları için sürekli Seydişehir’e gelen 25 yaşlarındaki Tarık Kışla aynı gün Akbank’a ait üzerinde 10 milyar lirayla kayıp olmuş ve bu olayla ilgili olarakta Akbank yetkilileri Emniyet Müdürlüğüne başvurmuşlardı.

Seydişehir Emniyet Müdürlüğü, uzun süredir takip ettiği olayın ipuçlarını değerlendirerek Mustafa Buğdaycı'ya ait bahçede gömülü cesede bugün ulaştı.

Babası Ali Buğdaycı'ya ait bağevinde oturan Mustafa Buğdaycı gözaltına alındı.

Savcılık, Tarık Kışla’nın kafasında tramva izleri olduğunu tesbit etti.

Tekirdağ Malkara şubesinde görevli Almanya doğumlu Tarık Kışla'nın üzerinden kendisine ait 21 adet 20 milyon lira ve 2 adet 10 milyon lira çıkarken, bankaya ait 10 milyar lira ise bulunamadı.
Daha önce çiftçi malları koruma birliğinde çalışan Mustafa Buğdaycı ise, 1993 yılında buradan ayrılarak, bir temizlik firmasının görevlisi iken geçici olarak Meslek Yüksek Okulu'nda temizlik işine bakıyordu.

Polis olayla ilgili suç unsurunu araştırıyor. Savcılık çok yönlü olarak tahkikat başlatırken ceset ailesine teslim edilmek üzere SSK morguna kaldırıldı.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 17:04:37
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?