17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Trafik Haftası Etkinlikleri

Seydişehir’ de 6-13 mayıs tarihlerinde kutlanan trafik haftası kutlamalarına devam ediliyor.

Belediye düğün salonunda yapılan tören Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı, Törene Kaymakam M. Ali Yıldırım, Belediye başkanı İbrahim Halıcı, Başsavı Atilla Arslan, Jandarma komutanı Namık Kurt, Emniyet müdürü M Cemal Issı, İlçe müftüsü Ahmet Özkan, Milli eğitim müdürü Necip Şan, MHP ilçe başkanı Yusuf Arıcıoğlu, şoförler odası başkanı Hasan Hüseyin Gürbüz katıldı

Daha sonra Bölge trafik amiri Özgür Selçuk, konuşmasında emniyet kemerinin önemine dikkat çekti. Selçuk konuşmasında, Türkiye’ de yaşayan bir bireyin motorlu araçlar tarafından kat edilen her birim mesafe başına bir trafik kazası sonucu ölme riski, İngiltere’ de yaşayan bir bireyden 13.5 kat, ABD de yaşayan bir bireyden 10 kat, Japonya’ da yaşayan bir bireyden 7.2 kat daha fazladır diyen Selçuk, Kaza yapan sürücülerin aşırı bağımlı, gerileme mekanizmaları kullanan, iç görüleri az bir kişilik özelliği gösterdiğini söyledi. Üç noktalı emniyet kemeri otomobilde yaralanma riskini % 45, kamyonetlerde % 60 azaltmaktadır. Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların % 24.8 kazayı zarar görmeden atlatırken emniyet kemeri kullananlarda bu oran % 6.3 tür. Diyen Selçuk, Arka koltuklarda da emniyet kemeri takılmasının ölüm ve yaralanmaları 2/3 nü ön koltukta ölümlerin i,se % 6 sı nı önlediği saptanmıştır.

Bütün yaralanmalarda emniyet kemeri yaralanma şiddetini % 50 azaltmaktadır şeklinde konuştu. Şiir dalında ortaöğretim okulları arasında birinci olan Yasemin Durmaz birinci olduğu Trafik adlı şiiri okudu ödülünü Kaymakam M. Ali Yıldırım’ dan aldı. İlköğretim okulu öğrencileri arasında yapılan şiir yarışmasında birinci olan Fatma Göçmen Sarı saçlı bebek adlı şiirini okudu, ödülünü Belediye başkanı İbrahim Halıcı’ dan aldı. Kompoziyon dalında ortaöğretim okulu öğrencileri arasında birinci olan Özge Cebeci kompozisyonunu okudu. 

Aycan palaz, Sümeyye caner, Rabia Tosun, ilkögretim resim yarışmasında ödülleri ilçe emniyet müdürü Cemal Issı verdi. Örnek şoför seçilen Zeki Kamalı ya ödülünü kaymakam Mehmet Ali Yıldırım verdi Daha sonra trafik araçlarından olan kortej şehrin sokaklarını ve caddelerini gezdi.
İsmail Sünbül-Kenthaber/Seydişehir
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 16:58:14
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 23:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?