18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Bu insanlık olamaz

Konya jandarma Çevre Koruma Timi, Suğla Gölü civarında yaptıkları denetimlerde av yasağına uymayan 3 kişiyi, avladıkları üç pelikanla birlikte yakaladı.

Seydişehir jandarma ekiplerine teslim edilen ve kimliği açıklanmayan şahıslar, ilk ifadelerinin ardından, sorgulanmak üzere, Seydişehir Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Şahıslar pelikanları yemek için tüfekle vurduklarını itiraf ederken, yetkililer bu kuşların etinin yenmediği, derisinin müzik aletlerinde kullanıldığını, bunun için vurulmuş olabileceğini belirttiler.

Tim ekipleri gölde 11 adet pelikan kuşunun olduğu bunun 3 tanesinin vurulduğunu söyledi.

Kuş gribinin yankılarının sürdüğü günlerde vurulan pelikanların ilçe tarım veterinerlerince incelenerek her hangi bir virüs vakası olmadığı kaydedildi. İkisi ölü, biri yaralı olan pelikanlar Beyşehir Çevre Koruma Müdürlüğü'ne gönderildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Ömer Sehtiyancı, İl Çevre Orman Müdürlüğü'nün yazıyla 2'nci bir emre kadar avlanma yasağı getirdiğini hatırlatarak, "Avcıların bu yasağa uymalarını tavsiye ediyorum. Av yasağında yakalananlara 750 milyon lira ceza var. Ayrıca Beyaz Pelikan kuşu vuranlar 2 bin 500 YTL,, Tepeli Pelikan kuşu vuranlar ise 2 bin 750 YTL lira para cezasına çarptırılır. Avcılarımızın kurallara uymalarını, arkadaşlarımızın mağdur olmamalarını istiyorum’’dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 21:17:40
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 12:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?