27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Ekmeklerini elektrik direklerinden çıkarıyorlar

Uzaklardan gelerek direk tepeleri üzerinde çalışarak ekmeklerini kazanıyorlar. Seydişehir'de Medaş elektrik kurumuna ait direklerin yenilenmesi ve tellerinin çekilmesi ilçedeki konutlarda yaşayan halkın elektriksiz kalmaması işte bu fedakâr insanların çalışmalarıyla oluyor.

Kemal Çağlar yurtsever şirketinde bir lokma ekmek için bir araya gelen Diyarbakırlı Ramazan Akbulut, Abdülkerim Aktürk, Hidayet Kaya, Emin Kürlü, Gazinantepli Özgür Çetin, M.Hüseyin Kaya, Ramazan Özcan, Ordulu Ahmet Güven, Murat Kaya Uzaklardan gelerek direk tepelerinde yaşam mücadelesi veriyorlar.

Şirket şefi Ramazan Akbulut arkadaşlarıyla beraber şantiyede kaldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bütün arkadaşlarımızla birlikte rızkımızın peşindeyiz. Burada 9. metre yükseklikte direk tepelerinde elektrik tellerini ve eskiyen direkleri yenisiyle değiştiriyoruz. 2 aydır buradayız buraya başka yerlerden geldik, nerede iş bulursak memleketimiz orasıdır. Eş ve çocuklarımızın yanlarında fazla kalamıyoruz buradaki işimiz bitince yine uzaklara başka yerlere gideceğiz.’’

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 21:14:30
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 01:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?