28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Engelliler fidanla yeşerdi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Ümit derneği ve sevgi bağı derneği rehabilitasyon üyeleri Pınar başındaki Ümit derneği özürlüler ormanına fidan diktiler. Konya’nın Seydişehir ilçesinde Ümit derneği ve sevgi bağı derneği rehabilitasyon üyeleri Pınar başındaki Ümit derneği özürlüler ormanına fidan diktiler.

Bu yıl ikincisini diktikleri kendilerine ayrılan yere 400 fidan ektiler geçen yılla birlikte 1000’in üzerinde fidan ektiler. Yeşillendirme çalışmalarına hız veren dernek üyeleri buraya yetişmiş ağaç naklederek kısa zamanda piknik alanına hazırlamayı planlıyorlar.

Dernek üyelerinin Yeşillendirme çalışmalarına katılarak fidan diken Konya millet vekili Harun Tüfekçide katıldı.Tüfekçi fidan dikerek Seydişehir’in yeşillendirme ve ağaç dikmede Konya bölgesinde örnek teşkil edecek bir ilçe olduğunu kaydetti.

Dernek üyesi Eczacı Münevver kavruk çalışmalarını değerlendirmesinde ‘’Gelecek nesillere yeşil bir kuşak bırakmak istiyoruz bununla beraber özürlü çocuklarımızı çevreye daha duyarlı hale getirerek tüm ailelerle birlikte kaynaştırıyoruz bu mevkiimizde Ardıç, iledin, ıhlamur,akasya ve çam ağacı dikiyoruz. Burası kentimizin güzel havadar yerlerinden birisidir piknik alanı için hazırlayacağız’’diye konuştu.

İsmail Sünbül-Kenthaber/Seydişehir
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 15:17:16
Güncelleme :26 Nisan 2006 Çarşamba 13:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
musa hopa IP: 212.175.112.xxx Tarih : 2.05.2006 13:24:41
Engellileri bu tür etkinliklerde daha çok görmek istiyoruz.