18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Huğlu av tüfeği için 2 bin fişek

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde, Seydişehir Avcılık ve Atıcılık Derneği yeni av sezonunun açılışı nedeniyle trap atışları düzenledi.

Kuğlu Trap Atış Sahası'nda yapılan atışlarda Konya, Seydişehir, Akşehir, Doğanhisar, Derebucak ve Huğlu'dan toplam 42 avcı birinci olmak için yarıştı. Huğlu av tüfeği için 2 bin fişek atan yarışmacılar, akşam saatlerine kadar mücadele etti. Finale kalan altı finalistin birincisi Soner Güler, ikinci Ömer Avcı, üçüncü Mehmet Tüfekçi,dördüncü geçen yılın birincisi Nejmettin Çoban, beşinci Mürsel Tanık ve altıncı Selami Özkan oldu. Yarışlarda birinci olan Soner Güler kupa, av tüfeği ve bir Cumhuriyet altını alırken, finale kalan diğer yarışmacılara kupa ve birer cumhuriyet altını verildi.

Bu yıl trap atışlarının 25.'sini düzenlediklerini belirten Seydişehir Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ömer Sehtiyancı, "İlçemizde uzun yıllar öncesi avcılarımız av sezonu açılışında av bayramı tertiplerlerdi. Dernek olarak biz de bu geleneği trap atışlarıyla geleneksel hale getirdik. Konya ve çevre ilçelerden ve bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan avcılarımıza teşekkür ediyor, yeni av sezonu için rastgele diyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 18:06:48
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 12:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?