18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM

İşsizler akın edilyor

Alüminyum fabrikasının satılmasıyla işsiz kalan özelleştirme mağdurları halk eğitim merkezinin açmış olduğu bilgisayar kurslarına akın etti.

İlk etapta 20’şer kişi 5’er gruplar oluşturularak eğitime başladı. Burada usta öğretici Ali Çalışkaner nezaretinde dersler veriliyor.
Halk Eğitim Müdürü Asım Yılmaz, bilgisayar kursuna talebin çok olduğunu ve yılbaşına kadar kursların tamamının dolu olduğunu belirtti.

Özelleştirme mağdurlarından Fatih Atalay şunları söyledi: "Bizler teknik eleman olarak fabrikada çalışmaktaydık. Özelleştirilince işten çıkarıldık. 4C geçici personel yasasından faydalanıp devletin görevlendireceği başka yerlerde çalışmaya gideceğiz.
Gideceğimiz yerler sanayi kuruluşu olmadığı için bilgisayar öğrenmeye karar verdik. Gittiğimiz yerlerde faydalı olur. Şu anda bir çok arkadaşımız başvurmuş durumda kurs, talebini karşılamakta zorlanıyorlar.

Gündüz akşam ve hafta sonları olmak üzere devam ediyoruz. Fabrikamızdan ve işimizden kopmak biraz zor oldu, umarız bizleri fazla boşta bekletmezler."

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 20:27:17
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 03:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?