1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Kuşlara özgürlük istiyoruz'

Seydişehir Kanarya ve Güvercin Sevenler Derneği çatısı altında hafta sonları yapılan ihaleler kuş gribi hastalığı nedeniyle iptal edildi. İlçedeki kuş severler, hastalığın en çok kendilerini mağdur ettiğini, çünkü birçok insanın geçimini bu yolla sağladığını belirtti.

Kuş gribinin mağdur ettiği kesimlerden biri de evcil kanatlı hayvan besleyenler. Seydişehir İlçesi’ndeki Kanarya ve Kuş Sevenler Derneği’nde bu hastalık görülmeden önce, hafta sonları bir araya gelen onlarca kişi ihale yapıyor, kuşlara alıcı bulunuyordu. Hatta birçok kişi ekmek parasını buradan kazanıyordu. Ancak bu ihaleler artık yapılmıyor. Çünkü kuş gribi salgını nedeniyle ne alan var, ne de satan.

Seydişehirli kuş severler, "Ne yazık ki hastalık nedeniyle kuşlarımızın fiyatları çok aşağılara düştü. Hatta bazıları bedava elindeki kuşu vermek istiyor, ama alan yok. Bizim için büyük bir zevk bu. Hastalığa yakalanacağımıza da inanmıyoruz, biz güvercinlerimize özgürlük istiyoruz" dedi.

Muhabbet ve kanarya türü kuş satan esnaflar ise işlerinin durgunluğundan yakınıyor. 7 yıldır bu işle uğraştığını ve hiç bu kadar kötü bir duruma düşmediklerini belirten esnaf Mehmet Ali Özkaldı, "Alıcı bulamadığımız gibi, insanlar evlerinde besledikleri kuşu getirip bize ücretsiz olarak veriyorlar. Sizde kalsın ve bizim yerimize siz bakın diyorlar. Özellikle son bir aydır siftahsız kepenk kapatıyoruz. Eskiden de tavuklar ve kuşlar hastalanır, ölürdü. Ama insanlar bu kadar tedirgin olmazdı" dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 09:12:23
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 15:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?