18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ramazan'da yeniden holuska

Temeli eski bir kültüre dayanan holuska yeniden yaşatılıyor.

Eski ramazanlarda iftar ve sahurların vazgeçilmeyen yemeği yeniden yapılmaya başlandılar. İlçenin eski mahallerinden Seyit Harun Mahallesi sakinleri Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarında farklı bir lezzet için kolları sıvadılar.

Holuska yapan kadınlar bu eski geleneği şöyle anlattılar: "Bizlerin çocukluğunda bu yemeği annemiz Ramazan ayının gelmesiyle yapardı. Ramazan bitinceye kadar bu yapılanı pişirir yerdik. Bir hayli zamandır yapılmıyordu, hayat pahalılığından bu hamur işini komşularımızla yaparak yiyeceğiz, her çeşidi pişirilir ister yoğurtlu sarımsaklı, ister yağlı salçalı insanın damak zevkine göre yapılır. Bizlerin eski yerel bir yemeğidir ayrı bir tadı var, eskisi kadar yapamasak da o günleri aratmaz. Bunu yedikçe şişmanlatmaz hazmı kolay özellikle gündüzleri oruçluyken insanı tok tutar. Fazla bir maliyeti yok atalarımızdan bu yemeğin adını Holuska olarak öğrendik daha eski tarihini bilmiyoruz."

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 21:27:56
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 03:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABUZER KADAYIF IP: 85.97.144.xxx Tarih : 15.10.2005 13:08:33
ABİ HOLUSKANIN ANLAMI NEDİR O NE BİÇİM HABER BİLMEDİĞİN ŞEYLERİ YAZMA BEN BİLİYORUM BU HABERİ KİMİN YAPTIĞINI SAJHTEKARLAR