23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Seydişehir’e vedalar başladı

Özelleştirilerek satılan Alüminyum işçileri de Seydişehir’den göç ediyor. Şartnamesinde çalışmak isteyen işçilerin istihdam garantisi olmasına rağmen, bütün işçilerin iş akdini fes eden şirket yetkililerinin, fabrikaya yeni işçi alımından sonra aliminyum fabrikasının eski çalışanları ilçeden guruplar halinde ayrılıyor.

MHP Seydişehir ilçe teşkilatı giden bir gurup işçiye veda yemeği verdi.İlçeden ayrılacak olanların içerisinden 9 yıllık işçi Öksüz Ozan Ahmet Yıldırım da vardı. Yıldırım, ozanlar arasında “Lepdeymez” olarak bilinen iki dudak arasına iğne yada kürdan yerleştirerek yapılan yarışmada sürekli birinci gelerek bu unvanını koruyordu. Yıldırım akşamda sazıyla, sözüyle herkesi hüzünlendirdi. İlçe başkanı Yusuf Arıcıoğlu yemekteki konuşmasında şöyle dedi:

‘’Seydişehir’den yaklaşık 6000.civarında insanlar göç edecek. Bu hem Seydişehir, hem de teşkilatım adına büyük kayıp. Bu sıkıntıyı hep çekeceğiz. Özelleştirmeyi yaşamayınca insanlar anlamıyor. Bu, bizlerin başına geldi. Böyle olsun istemedik. Arkadaşlarımızın bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileriz’’dedi.

Ozan Ahmet Yıldırım ise, konuşmasında fabrikada 1997 yılında işe başladığını ve başarılı işçiliğinin yanı sıra Ozan olarak Seydişehir’i sazıyla tüm Türkiye’ye tanıttığını söyledi. 'Lepdeymez' dalında 11 kez Türkiye birinciliği, 'şiir' dalında 7 kez Türkiye birinciliği, 'meydan atışma' dalında sayısız birinciliği ve üçüncülüğü olduğunu hatırlatan Yıldırım, "’Benden Toprak İstenir mi?’ adlı bir kitap yazdım ve ‘Er Meydana Girende’ adlı kaset çıkardım. Seydişehir adına 10 adet şiir yazdım en son şiirim ‘Elveda Küpe Dağı’ oldu. Seydişehir’in her tarafını seviyorum. Gördüm ki suyu sert, insanı mert, bende Küpe Dağı'nın ayrı bir yeri var. Oraya her gidişimde bana haz verir, gönlüme ilham gelirdi. Seydişehir’i hiç unutamayacağız’’ dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 10:34:00
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 00:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?