17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Süs fidanları Seydişehir'e renk katıyor

İzmir’in, Ödemiş ilçesinde üretilen süs bitkisi ve meyve fidanları Seydişehir’in ihtiyacını karşılarken ürettiği süs bitkileriyle parkları, bağ ve bahçeleri, caddelerin süslenip güzelleşmesinde kullanılıyor.

Süs bitkisi ağaç türü üzerinden çam, gül, üzüm ve her türlü tüplü ağaç türü süs bitkileri üretimi yapan Ödemiş’li üretici Süleyman Erol Seydişehir pazarında bu bitkilerin satışını yapıyor.

Bu bitkileri garantili olarak sattıklarını söyleyen fidancılar şunu söyledi: “Süs bitkisi ağaç türü üzerinden Çam, gül, üzüm ve her türlü tüplü ağaç türü süs bitkilerini buradaki vatandaşlarımıza garantili olarak veriyoruz. Nisan Mayıs aylarında da insanlarımıza salon ve bahçe türü çiçek türleri yetiştirilip hazır hale getirilecektir. Ağaç türü süs bitkileri bir yaş gurubundan,16 yaş gurubuna kadar pazarlarda satılmaktadır.

Çiçek türleri saksı ve poşet içerisinde içerisinde 4 aylık zamanda yetiştirilerek satmaktayız Bu pazarda Gülü 1.YTLye, Üzümü.1YTLye,Sedir çamını 5.YTLye, leylandı çamını 30 YTLye, Altuni mazı çamını 25.YTLye, Ihlamuru 7.YTLye, Manolya ağacını 25.YTL ye, Karaçamı 35.YTLye alıcı buluyor. Fidanlarımız marka haline gelmiştir, hemen hemen Türkiye’ni her tarafına pazarlamaktayız.’’

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 11:51:27
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 02:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?