23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Ümit Çocukları'ndan dost eli

Seydişehir Ümit Çocukları Derneği yönetimi, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Dikilitaş Köyü'ne ve Ketenli Kasabası'na giderek özürlü çocuklara ve muhtaç ailelere yardımda bulundu. Yerleşim yerlerinde ailelerin özürlü çocuklarıyla toplumsal eziyete dönüşen yaşamlarına, karşılaştıkları sorunlara insani görev duyarlılığıyla dost ellerini uzattılar.

Dernek üyelerini karşılayan Dikilitaş Köyü Muhtarı Ali Gürbüz, köy nüfusunun bin 100 civarında ve bu nüfusun yüzde 80'inin Yeşil Kart sahibi olduğunu vurgulayarak, "10 Ailemizde de özürlü çocuklar var arazimiz yok, hayvancılıkla uğraşırlar gelirimiz çok sınırlı’’dedi.

Dernek yönetimi özürlü ve ihtiyaçlı tespit ederek birer çiçek hediye ederek giyecek yardımında bulundu. Daha sonra Ketenli kasabasına gelerek Belediye başkanı İbrahim Köseyi makamında ziyaret edip gerekli bilgileri aldılar, burada 35 zihinsel ve bedensel aileyi tespit ederek çiçek verdiler ihtiyaçlı ailelerle beraber giyecek yardımında bulundular .

Dernek başkanı Münevver Kavruk çalışmalarla ilgili verdiği bilgilerde, “Dernek olarak bu dağ köylerinde özürlü ve muhtaç ailelerin tespitini yapıyoruz. Sorunlarını yerinde gördük Özellikle bedensel ve zihinsel özürlü ailelerin sosyal güvencelerini 2022 özürlü yasasına göre nasıl maaş alırlar nerelere müracaat yapılır bunları araştırarak kendilerine yol gösteriyoruz. Bu bölgede gördüğümüz kadarıyla bu yasadan pek faydalanan yok, bunlara dernek olarak sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar tek başlarına yaşamlarını göğüslemişler ama şimdi derneğimiz yanlarında’’diye konuştu.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 11:34:48
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 20:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?