4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

"Ceviz timi" göz açtırmadı

Nevşehir'in Nar beldesinde ceviz ve üzüm hırsızlarına karşı oluşturulan 5 kişilik "ceviz timi", göreve başladığı ilk gün, hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 2 kişiyi yakalayarak polise teslim etti.

Nevşehir'in üzüm ve ceviz üretiminin en yoğun olarak yapıldığı Nar beldesinde son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı belediye çareyi özel güvenlik görevlisi tutmakta buldu. Çiftçi Mallarını Koruma Derneği ile iş birliği yapan Nar Belediyesi, 5 güvenlik görevlisi ile ceviz ağaçları ve üzüm bağlarını korumaya aldı.

Üniformalı güvenlik görevlileri ilk mesai günlerinde, hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Ağaçlardan topladıkları cevizleri beraberinde getirdikleri
motosikletlerinin arka kısmındaki sepete koyarken yakalanan şahıslar, elleri kelepçeli bir şekilde polisi beklerken, özel güvenlikçilerine suçsuz olduklarını iddia ettiler. Bir süre sonra gelen polis, yakalanan M.Y. ile yeğeni A.Y.'nin daha önce hırsızlık suçundan 6 kez sabıkası bulunduğunu belirledi. Yakalanan şahıslar gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Daha sonra bir açıklama yapan Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, parmak ve dimrit türü üzüm çeşidinin yanı sıra en kaliteli cevizlerin yetiştirildiği önemli merkezlerin başında gelen Nar beldesinde son yıllarda artan hırsızlık olaylarına karşı etkili önlemler almaya başladıklarını söyledi.

Bu kapsamda Çiftçi Mallarını Koruma Derneği ile iş birliği halinde 5 özel güvenlik görevlisi alımı yaptıklarını söyleyen Erdoğmuş, "Üzüm ve ceviz hasadının başladığı bugünlerde üzüm seriminin yapıldığı sergilerde ve cevizde ciddi hırsızlık olayları yaşanmaya başladı. Özellikle akşam saatleri ile gece meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı etkin önlem alınması için Çiftçi Mallarını Koruma Derneği yöneticileri ile iş birliğine girerek 5 özel güvenlik görevlisini görevlendirdik. 24 saat süre ile gözetimlerimizi yapıyoruz. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de desteği ile hırsızlara göz açtırmayacağız. Kanunların bizlere verdiği temel haklar kapsamında artık Nar beldesinde üzüm ve ceviz hırsızlığıyla başkalarına
ait arazilerde piknik yapılması ve ot toplanmasına karşı etkili mücadele başlattık" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 14:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?