4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

"Yeşil Küre" ödülleri verildi

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV) tarafından verilen "Yeşil Küre" ödülleri, Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kozaklı Diva İbis Oteli'nde dünlenen ödül törenine, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek ile çeşitli basın yayın organlarının temsilci ve yöneticileri katıldı.

TURÇEV Başkanı Mehmet Metin Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, dernek olarak Türkiye'nin doğal ve kültürel zenginliğinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini, çevre, kültür ve kentsel yaşam sorunlarının gazetecilik mesleği ekseninde gündeme taşınmasını ilke edindiklerini söyledi.

Törende, "Medya" kategorisinde Anadolu Ajansı, NTV, İHA, Birgün Gazetesi ve Atlas Dergisi temsilcilerine ödül verildi.

Anadolu Ajansı'nın ödülünü, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek aldı. Tek, ödülü, yurt genelinde haber toplayıp, merkeze ileten tüm Anadolu Ajansı muhabirleri adına aldığını söyledi.

Törende "Çevrenin Siyaseti" kategorisinde TBMM Başkanı Köksal Toptan'a layık görülen jüri özel ödülünü, Toptan adına Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede aldı.

"Kamunun Çevresi" kategorisinde tarihi çevreyi koruma ödülünü de Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt aldı. Beyazıt, bu ödülün kendilerini daha duyarlı olmaya, daha iyi çalışmaya sevk edeceğini belirtti.

Beyazıt, "Eğer tarihi eserlerimizi koruyamazsak, onaracağız diye aslına uygun muhafaza edemeyip, yeni nesillere aktaramazsak, değerlerimizi, yüreğimizi, kişiliğimizi, kalbimizi kaybediyoruz anlamına gelir" dedi.

"Çevreci Kent" kategorisinde vizyon kent ödülü, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına, "Çevreci Üretim ve Geri Kazanım" kategorisinde çevre odaklı sanayi işletmeleri ve üretim bölgeleri teşvik ödülü ÇİNKOM A.Ş'ye, "Sivil Toplumun Çevresi" kategorisinde çevre kapasite geliştirme teşvik ödülü TOBB Başkanlığına, Don Kişot jüri özel ödülü ve meslek kuruluşu ödülü Kıbrıs Basın-Sen'e, geri kazanım emek ödülü ise Katık Dergisi'ne verildi.

 

AA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 09:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?