3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

1. Yemek Festivali başladı

Nevşehir'de düzenlenen 1. Yemek Festivali ve Yemek Yarışması başladı. Festival çerçevesinde 13 dalda düzenlenen yarışlara 130 aşçı katılıyor.

Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen 1. Yemek Festivali ve Yemek Yarışması bugün başladı. Gülbahçe'de düzenlenen ve 2 gün sürecek olan festivalin açılışı nedeniyle bir program düzenlendi.

Burada açılış konuşmasını yapan Jüri Üyesi İsmail Kalkan, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri festivalin ileriki yıllarda geleneksel hale getirileceğini söyledi. Festival ve bunla birlikte düzenlenen yarışmaların Türk ve bölge mutfağına önemli faydalar sağlayacağını belirten Kalkan, festivalin genç aşçıların kendilerini göstermesi açısından da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir ise, turizmciler olarak Kapadokya Aşçılar Derneği'nin desteği ile bölgedeki aşçıların bir araya gelmesinden son derece memnun olduklarını belirterek, bu dernek sayesinde bölgenin kültürel değerlerinin yanı sıra mutfağı ile de anılacağını kaydetti.

Yemek Festivali ve Yemek Yarışması'nı 2009 yılında Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz ise, dünya da Çin ve Fransız mutfağının ardından 3. sırada gösterilen Türk Mutfağının gerçek yerinin birinci sıra olduğunu belirtti.

Son olarak konuşan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya da, yerel yönetimlerin Türk kültürüne sahip çıkmak zorunda olduğunu söyledi. Kaya, "Nevşehir Belediyesi olarak kültürümüze sahip çıkmak ve onu gelecek kuşaklara aktarmak adına bu gibi etkinlikler içerisinde yer alıyoruz. Gerçekten de çok zengin bir mutfak kültürümüz var ve bunun değerini ancak yurt dışı seyahatlerimizde anlayabiliyoruz. Yurt dışına çıktığımız da daha iyi görüyoruz ki Türk mutfağı dünyanın en zengin ve damak tadı en yüksek mutfağı" dedi.

Konuşmaların ardından Sebze Oymacılık, Yılın Ekmek Şefi, Yılın Yeni Yeteneği, Orijinal Yemek, Yılın Altın Şefi, Orijinal Yemek ve Modern Türk Mutfağı kategorilerinde yarışmalar yapıldı.

Festival kapsamında 8 Mayıs Perşembe günü ise, Yılın Altın Pastacısı, Yeni Yetenekler, Balık, Meze Sunumu, Döner, Kebap, Makarna ve Ev Hanımları bölümlerinde yarışmalar gerçekleştirilecek.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 13:21:00
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 13:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?