4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

1 milyon iyi insan aranıyor

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, Nevşehirli vatandaşlardan Kızılay'ın başlattığı, 'Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor' kampanyasına destek vererek kan bağışında bulunmalarını istedi.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, yaptığı açıklama da Kızılay tarafından, Türkiye'nin ihtiyacı olan kanı gönüllü bağışçılardan karşılamak amacıyla başlatılan, 'Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor' kampanyası hakkında bilgi verdi.

Kampanya çerçevesinde Kızılay'ın yıl içerisin de Türkiye'de 1 Milyon ünite kan bağışı toplamayı hedeflediğini belirten Gülen, "Ülkemizde kan bağışı yeterli düzeyde değil. Hasta yatak kapasitesine göre yıllık 1.5 milyon ünite kana ihtiyaç var. Geçen yıl 600 bini Türk Kızılayı'na olmak üzere toplam 1.2 milyon ünite kan bağışı yapıldı. Gönüllü kan verme eylemi, önemli bir modern toplum olma ölçütü. Gelişmiş ülkelerde her yıl Türkiye'nin 2,5 - 3 katı kan bağışlanıyor. Ülkemizin kan bağışı konusunda modern toplumlar seviyesine gelebilmesi için öncelikle karşılıksız, gönüllü bağışların artması gerekiyor. Bir başka unsur ise düzenli ve güvenli donörlük sistemi oluşturmak. Bu da bilinçlendirme ile mümkün olacak. Türk Kızılayı olarak biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya tüm kararlılığımızla devam ediyoruz" dedi.

Nevşehir'de bu kapsamda 2008 yılı başından bu yana, Kızılay Nevşehir Kan Merkezi aracılığıyla Bin 800 ünite kan toplandığını belirten Kızılay Şube Başkanı Cengiz Gülen, bu rakamın çevre iller ile kıyaslandığın da oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Nevşehirli vatandaşlardan daha fazla kan toplayabilmek için il merkezinin yanı sıra bağlı ilçe ve beldelerde çeşitli kampanyalar düzenlediklerini ifade eden Gülen, "Resmi kurum ve kuruluşlar ile yaptığımız işbirliğinin yanı sıra yerel yönetimlerin destekleri ile de kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Kampanyalara Nevşehirli vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi gayet güzel. Biz bu ilginin daha da artmasını ve Kızılay'ın Türkiye genelindeki 1 Milyon kan bağışı hedefini yakalamasını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?