6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

11 temmuz 2007 son gün

Nevşehir il merkezinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine dahil olmayan vatandaşların,11 Temmuz 2007 tarihi mesai saati bitimine kadar muhtarlıklar ile Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları istendi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'de ikamet etmelerine karşın farklı merkezlerde sisteme dahil olan vatandaşların Nevşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden yararlandırılamayacaklarını söyledi.

 
Türkiye'de nüfus hareketliliğin daha etkin bir şekilde izlenmesinin yanı sıra, nüfus bilgilerinin tek bir çatı altında toplanmasını amaçlayan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine Nevşehir il merkezinde bugüne kadar dahil olmayan vatandaşların, 11 Temmuz 2007 günü mesai saati bitimine kadar bağlı oldukları muhtarlıklar ile Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü'ne müracaat etmelerinin gerektiği belirtildi. Yetkililer, belirtilen zaman diliminde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine dahil olmayan veya gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara Türkiye İstatistik Kanunu'nun 54. maddesi uyarınca 2367 YTL idari para cezasının uygulanacağını belirterek vatandaşları uyardılar.

 
Bu arada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver' de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine bugüne kadar çeşitli sebeplerle dahil olmayan, kent merkezinde ikamet eden vatandaşların mutlak surette sisteme Nevşehir il merkezinde kayıtlı olmalarının gerektiğini belirtti. Bu uygulamanın yasal bir zemin içerisinde gerçekleştiğini dile getiren Ünver, Nevşehir il merkezinde oturduğu halde Nevşehir il merkezinin dışında kayıt olan vatandaşlara her ne şekilde olursa olsun kesinlikle hiçbir belediye hizmetinin verilemeyeceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 13:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?