3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

15 bin konut doğalgaza kavuşuyor

Nevşehir'de yaklaşık 2 yıldır süren çalışmaların ardından, bu kış yaklaşık 15 bin konut doğalgaza kavuşacak.

Kapadokya Doğalgaz A.Ş. İl Müdürü S. Bülent Güvenç yaptığı açıklamada, il merkezinde doğalgaz kullanılabilmesi amacıyla yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çalışmalar sonucunda toplam 120 kilometre doğalgaz hat döşeme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Şebeke çalışmalarının ardından 20 Eylül 2008 tarihinde ilk doğalgazı aldıklarını ve şu anda doğalgaz tesisatı bulunan TOKİ bölgesi ile birlikte 200 Evler Mahallesi'ndeki ev ve işyerlerinin doğalgaz kullanabileceklerini söyledi. Nevşehirli vatandaşların doğalgaza büyük bir ilgisinin bulunduğunu ve şu ana kadar 15 bin dolayında abone yaptıklarını ifade eden Kapadokya Doğalgaz A.Ş. İl Müdürü S. Bülent Güvenç, 5 yıl içerisinde il merkezindeki tüm konut ve işyerlerinin doğalgaza kavuşacağını sözlerine ekledi.

Kapadokya Doğalgaz A.Ş. İl Müdürü S. Bülent Güvenç, "Çalışmaları tamamlanan hattımıza ilk gazımızı aldık. Şu anda TOKİ ve 200 Evler Mahallesi'ndeki konutlar için bir sorun yok. Ramazan Bayramı'nın ardından abonelerimizin kullanımına açılacak. Yılbaşına kadar ise diğer bölgelere doğalgaz verme yönünde çalışmalarımız sürecek. Çalışmalar tamamlandığında artık Nevşehir'de en ucuz ve en çevreci yakıtla ısınacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 17:08:14
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 17:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?