6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

15 dakikalık yağmur şehri vurdu

Nevşehir'de öğle saatlerinde yağan dolu ve meydana gelen sel, şehirde hayatı felç etti. 

Son bir haftada 2. kez sel felaketi yaşanan şehirde eski bir ev yağmur sonrası çöktü, tehlike arz eden bazı evler de boşaltıldı. 

Nevşehir'de hafta sonu başlayan sağanak yağış ve dolu etkisini sürdürüyor. Pazar günü yaşanan sel felaketinin ardından Nevşehir yeni haftaya da yağışlı hava ile başladı. Öğle saatlerinde 15 dakika yağan dolu ve sonrasındaki sağanak yağış, il merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda sel birikintileri nedeniyle ulaşım sağlanamazken bazı yollarda çökmeler meydana geldi. 

Nevşehir'in Raşit Bey Mahallesi'nde ise sağanak yağış nedeniyle eski bir ev çöktü. İçerisinde kimsenin bulunmadığı evden düşen taşlar sel ile birlikte yola dağıldı. Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonrası, çökme tehlikesi taşıyan bazı evler boşaltıldı. 

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, belediye ekiplerinin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek olayda her hangi bir canlı kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Kaya, "Son iki gündür yağan yağmur ve dolu yaşamı olumsuz etkiliyor. Birçok cadde ve bina bu selden zarar gördü. Belediye ekiplerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak için seferber olmuş durumda" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 16:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?