3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

164. yıl törenlerle kutlanıyor

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü Nevşehir'de bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlamaları sabah saatlerinde ilk olarak Nevşehir Şehitliği'nde başladı. Burada çok sayıda emniyet mensubu, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş ile birlikte şehit polisler için dua okuyarak, şehitliğe karanfiller bıraktı.

Emniyet mensupları daha sonra Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait hizmet araçları ile birlikte Nevşehir Şehitliği'nden Yeni Kayseri Caddesi'ne kadar yürüdü. Emniyet mensupları Yeni Kayseri Caddesi'nden valilik önüne kadar resmi geçit töreni yaptı.

Hem yürüyüş hem de resmi geçit töreni sırasında Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Metin Altınkaya'nın 5 yaşındaki çocuğu Orkun Altınkaya en önde yürüyerek, herkesin dikkatini üzerine çekti. Emniyet mensuplarını burada Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın, Belediye Başkanı Hasan Ünver selamladı.

Emniyet mensupları daha sonra valilik önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, Türk Polis Teşkilatı'nın Türkiye'nin en köklü, en eski ve en itibarlı kurumlarından biri olduğunu vurguladı.

Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir'de de polis teşkilatının bu özelliklerin tümünü barındırmakta olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 17:17:18
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 17:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYŞEGÜL ARAZ SİİRT MERKEZ IP: 81.213.199.xxx Tarih : 10.04.2009 17:37:35

"Aziz Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının ışığında, yüce milletimizin güvenini, sevgisini ve desteğini de arkasına alan Türk polisinin üstün başarılarından ulusça büyük gurur duymaktayız. Kazanılan başarıda aziz milletimizin manevi desteğinin önemi büyüktür. Bu destek, Türk milleti var oldukça devam edecektir. Gücünü milletten ve kanunlardan alan emniyet teşkilatı, 'Hukukun üstünlüğü' ilkesinden hareketle, vatandaşlarımıza kanunlarla verilen hak ve hürriyetleri ve kamu düzenini korumak için; çağdaş teknoloji, bilgi ve beceri ile donanmış, sahip olduğu yüksek ruh ile bu ulvi görevi yerine getirmek için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümünü kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu büyük önder Atatürk'ü ve devleti ile milletinin huzuru ve güvenliği için hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, kahraman polis teşkilatının tüm mensuplarına aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum."
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!.
AYŞEGÜL ARAZ SİİRT