4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

17 yaşındaki Şerife yardım bekliyor

Nevşehir'de sarılık hastalığına bağlı karaciğer yetmezliğiyle mücadele eden ve floresan ışıkları altında yaşamak zorunda kalan 17 yaşındaki Şerife Yüksel, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez kasabasında yaşayan ve geçimini çiftçilikle kazanan bir ailenin kızı olan 17 yaşındaki Şerife Yüksel, 3 aylıkken sarılık hastalığına yakalandı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan kontroller sonrasında 'Criggler-Najjar Sendromu' teşhisi konularak karaciğer yetmezliği olduğu belirtilen genç kız, şimdi evinde özel olarak yapılmış bir yatakta yaşıyor.

Üzeri tahtalarla kapatılarak özel bir düzenekle 6 adet floresan lamba yerleştirilen yatağa her gün 12 saat yatmak zorunda kalan genç kızın hastalığı, floresan lambaların ışıkları vücuduna gelmediği takdirde ciddi boyutlara ulaşıyor.
Gözlerindeki ve yüzündeki sarılıklar dikkat çeken genç kız, arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtikleri için okula da gidemediğini belirtti.

Okula gitmeyi ve dışarıda gezmeyi çok istediğini gözyaşları içerisinde anlatan Yüksel, "Ben de okula gitmek istiyorum ancak arkadaşlarım beni dışlıyor. Büyüklerimden bana yardımcı olmalarını istiyorum. Artık dayanamıyorum" diye konuştu.

Genç kızın annesi Sıddıka Yüksel ise Derinkuyu Kaymakamlığı'nın yardımı ile yeşil kart aldıklarını söyledi. Kızının yaklaşık 100 bin YTL olan ameliyat masraflarının yeşil kart tarafından karşılanmadığını söyleyen anne, maddi imkanları olmadığı için bugüne kadar kızlarına karaciğer nakli yaptıramadıklarını kaydetti.

Sıddıka Yüksel, "Eskiden kızım küçüktü ama şimdi bir genç kız oldu. Dışarı çıkmak, oynamak ve okula gitmek istiyor. Buna karşın yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Mecburen ışıkların altında yaşamını sürdürüyor. Doktorlar ameliyat olmadığı takdirde hayatı boyunca kızımın bu ışıkların altında yaşaması gerektiğini söyledi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 12:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?