6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

18 kişilik Alman heyeti Nevşehir'de

Nevşehir Belediyesi ile kardeş belediye olma süreci içindeki Almanya'nın Neuss Belediyesi'nden 18 kişilik bir heyet, Nevşehir'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

Neuss Belediye Başkanı Herbert Napps başkanlığındaki Neuss Belediyesi Yabancılar Meclisi,Türk Dernekleri Birliği, Kardeş Şehir komitesi, parti İl başkanları ile basın ve tanıtım işleri yetkililerinden oluşan 18 kişilik heyet, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Napps, ziyaretin kendileri açısından oldukça heyecan verici olarak gerçekleştiğini belirterek, kısa süre içerisinde de olsa Neuss ile Nevşehir arasında özellikle kültürel değerler açısından oldukça ortak yön bulunduğunu belirtti. Hacımustafaoğlu da heyet üyelerini Nevşehir'de görmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, kardeş kent ilişkilerinin geliştirilmesinin her alanda önemli gelişmeleri de beraberinde getireceğine inandığını kaydetti. Heyet üyeleri,daha sonra Belediye Başkanı Hasan Ünver 'i makamında ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Ünver, sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihsel değerlerin yanı sıra, 2005 yılında UN HABİTAT öncülüğünde Uluslararası Yerel Yönetimler Dünya Barış Konferansı'nı düzenleyerek, bu alanda dünya ölçeğinde önemli bir mesafe kat etmeyi başaran Nevşehir'in, gelişme ve büyümeye dayalı stratejisi ile de bir dünya kenti konumuna geldiğini belirtti. 

Ünver, daha önceden Neuss kentini ziyaret ettiğini belirterek, "Neuss kentinin kültürel değerler açısından oldukça önemli bir kent olduğunu biliyorum. Nevşehir de 8'i büyük uygarlık olmak üzere 20 irili ufaklı toplumun barındığı büyük bir merkez niteliğinde. Dünyanın ilk yazılı barış antlaşması olarak da bilinen Kadeş Barış Antlaşması'nın imzalandığı böylesine önemli bir coğrafya içerisinde bulunmak çok güzel. Bu çerçevede savaşın yüzünü hiç görmeyen ve üzerine bugüne kadar bir tek bile bombanın atılmadığı eşsiz doğal, kültürel ve tarihsel değerleri içerisinde barındıran bir merkezin belediye başkanı olarak, dünyada her geçen gün büyük bir ihtiyaç duyduğumuz barışın sağlanması için yerel yönetimlerin bu konuda duyarlılıklarını ortaya koymalarının gerekli olduğunu düşünüyordum. Bu kapsamda da 2005 yılında bir ilke imza atıp Uluslararası Dünya Barış Konferansı'nı düzenleyerek dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 2000'e yerel yöneticiyi Nevşehir'de misafir ettik. Bu coğrafyadaki barış dolu ve sağlıklı yapının, dünyanın her tarafında oluşturulabildiği takdirde dünyanın savaşsız bir geleceği kucaklayacağına inanıyorum" dedi. 

Almanya'nın Neuss kenti ile meydana getirilmeye çalışılan sıkı işbirliği ve ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesine yönelik çabaların etkin bir şekilde hızlandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,heyet üyelerini, hoşgörü, sevgi ve barışın merkezi Nevşehir'de misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. 

Neuss Belediye Başkanı Napp da barışın sağlanması noktasında yerel yönetimlerin de önemli payının bulunduğuna inanan kişilerden biri olduğunu belirterek, barış için ortak noktalar belirleyen Nevşehir ile Neuss'un bu bağlantılarını güçlendirmelerini istediğini ifade etti.
Ziyarette daha sonra Neuss Belediye Başkanı Napp, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e, günün anısına Neuss 'un 16. yüzyıldaki armasını hediye etti. Ünver de Almanya'dan gelen konuğuna Avanos toprağından yapılı işlemeli bir tabak sundu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 15:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?