4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

18 kursiyere sertifikaları verildi

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan El ve Kurdele Nakışı kursunu başarıyla tamamlayan bayanlara sertifikaları Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu tarafından verildi.

Uçhisar'da, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan El ve Kurdele Nakışı Kursu sona erdi.

Kurs sonrasında başarılı olan 18 kursiyere sertifikaları düzenlenen tören ile verildi. Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygı, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zühal ve vatandaşların katıldığı tören Uçhisar Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Burada konuşan Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yaşar Kurt, milletlerin hayatların da eğitimin çok önemli bir yeri olduğunu bunun sebebinin de milletlerin kalkınmışlık seviyesinin eğitilmiş insan sayısıyla ölçülmesi olduğunu ifade etti.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak, halkın eğitimine ve sanat sahibi olmasına büyük önem verdiklerini belirten Kurt, "Çünkü, bu hususun asli görevimiz olduğuna inanıyoruz. Asli görevimizin idraki ve şuuru içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu şuur ve idrak ile bu öğretim yılı içerisinde bu güne kadar; ipek kurdele nakışı, makine nakışı, aşçılık ve ingilizce kurslarını açtık. Bu kursların dışında geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimi için öncelikle anne ve babanın eğitilmesi gerektiğine inandığımız için 'Benim Ailem' kursunu da açtık" dedi.
Yaşar Kurt'un konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayan bayanlara sertifikaları, Vali Hacımustafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygı, Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zühal ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa tarafından verildi.

Sertifika törenin ardından törene katılanlar, kursiyer bayanların yaptıkları el işlemelerinden oluşan sergiyi gezdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 18:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?