4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

19 Mayıs tatili turizmciyi sevindirdi

Peribacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da turistik tesisler de doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine, hafta sonu tatili ve ardından gelen 1 günlük 19 Mayıs Bayram tatilin de yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. Yabancı turistlerin yanı sıra başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yerli turist gruplarıyla birlikte bölgedeki konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Son yıllarda özellikle yerli turistlerin bölgeye büyük bir ilgisin bulunduğunu belirten Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Nazif Demir, 2008 yılında bölgeyi ziyaret eden turist sayısının geçtiğimiz yıllara oranla önemli ölçüde artmasını beklediklerini açıkladı. Henüz yeni başlayan turizm sezonun bölge açısından oldukça iyi geçtiğini ifade eden Demir, "Zaten turizm de bir marka olan Kapadokya, yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerce de büyük ilgi görmeye başladı.

Burada çekilen yerli ve yabancı dizi ve sinema filmlerinin bunda etkisi oldukça büyük. Öyle sanıyorum ki bu yıl bölgeye gelen yerli turist sayısında geçen yıllara oranla ciddi bir artış yaşayacağız. Bunun ilk sinyallerini bu tatil de aldık. Birçok yerli turist grubu bölgede konaklama sıkıntısı yaşadılar. Bu nedenle bölgeye gelecek olan yerli turistlerimizin mutlaka önceden rezervasyonlarını yaptırmaları gerekiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 17:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?